На Черкащині зловили крадія-закарпатця,

9
0

який обчистив магазин автозапчастин

Здаватися він не хотів, тож міліціянтам довелося його переслідувати. Однак і тоді грабіжник не заспокоївся – намагався підкупити своїх конвоїрів.

Крамницю автозапчастин пограбували пізно вночі. Міліціянтів про цю пригоду повідомили телефоном.

Віктор Легенький, начальник Канівського ВДСО при УМВСУ в Черкаській області: «В 02:33 надійшло повідомлення по лінія 02 про те, що невідомі здійснюють крадіжку за адресою вул. Леніна. На місце була вислана група затримання».

Правоохоронці швидко прибули на місце злочину. Їм в око одразу впав чолов’яга, що спокійно вантажив у мікроавтобус «Мерседес» якісь пакунки.

Анатолій Дяченко, молодший інспектор Канівського відділення ДСО: «Прибувши за вказаною адресою, ми побачили невідомого, який вже закінчував погружати вкрадений товар. На окрики «Стояти! Міліція» він не зважив і почав тікати».

Утім, далеко втекти злодію не вдалося. Його наздогнали й, попри намагання чинити опір, закували в кайданки. Незабаром на місце події прибув і господар магазину. Він каже: був цілковито впевнений у доброму захисті крамниці, хоча приміщення й не мало сигналізації.

Володимир Воропай, власник магазину: «Я побачив, що зламані двері, хоча мав надію на те, що в мене запори такі, як потрібні, що ніхто не може залізти. Вікна за ґратами, запори дуже масивні. Але для ворів немає преград ніяких».

Те, що злодій встиг завантажити у свій мікроавтобус, коштувало приблизно 45 тисяч гривень. Власник магазину говорить: якби крадія не зупинили, він став би банкрутом. Затриманий – 35-річний мешканець Закарпатської області. Раніше його не раз судили, тож злочинець уперто не хотів знову потрапити за ґрати.

Анатолій Дяченко, молодший інспектор Канівського відділення ДСО: «Після затримання злодій пропонував взятку у розмірі 1 000 доларів. На це ми були несогласні, відмовились».

Спритного закарпатця тримають під вартою. В його автівці знайшли інструменти: пневмоножиці та пилку по металу. Тепер це – речові докази у справі. А вдома у затриманого виявили близько 50-ти різноманітних золотих прикрас. Правоохоронці підозрюють, що їх злодій теж поцупив.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також