На Чопській митниці затримали рекордну партію контрабандних сигарет

6
0

Більше ніж 220 тис. пачок сигарет у металевих баках

Найбільша партія контрабанди сигарет до країн ЄС затримана українськими митниками в Чопі.



Більше ніж 220 тис. пачок сигарет торгової марки „LМ” з акцизними марками України вилучили працівники митного поста „Чоп-залізничний” Чопської митниці в ході проведення поглибленого огляду вантажу „резервуари для рідких газів” (баки металеві). Вказаний вантаж прямував залізничним транспортом на адресу приватного підприємства з Чеської Республіки. Відправником вантажу виступало одне з приватних підприємств міста Харкова.



Тютюнові вироби знаходилися в чотирьох спеціально виготовлених тайниках у вигляді пустотілих резервуарів з подвійним стінками, які, в свою чергу, були поміщені в залізничні контейнери. В кожному резервуарі зроблено отвір для завантаження контрабандного товару. Отвір прикритий кришкою за допомогою механічних з`єднань, якій надано зовнішнього вигляду невід`ємної частини резервуару шляхом нанесення ґрунтівки та фарби. Доступ до отвору стає можливим після демонтажу технологічних труб різного діаметру.



Виявлення стало можливим в результаті здійснення аналізу ризиків з використанням рентгенустановки типу `Рапіскан`.



На даний час здійснюється документування дій, спрямованих на переміщення контрабандного товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.



Враховуючи велику кількість вилучених тютюнових виробів та ретельно організоване переміщення, можна зробити висновок про викриття міжнародного каналу по контрабандному переміщенню тютюнових виробів в країни ЄС.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також