На допомогу біженцям у словацькі Міхаловці прибула бригада з Італії (ВІДЕО)

10
0

Словаччина звернулася до Італії з проханням про допомогу у розгортанні наметового містечка для біженців з України.

Словацька Республіка звернулася за допомогою до партнерів в рамках механізму цивільного захисту ЄС. Про це повідомили у відділі комунікації словацького пожежно-рятувального корпусу.

Італія надала технічне обладнання для служби з надзвичайних ситуацій у місті Міхаловце. Наразі тут розгорнутий центр допомоги біженцям з України.

Новий тимчасовий табір слугуватиме для розміщення більшої кількості біженців з України, які продовжують прибувати до Словаччини.

Необхідне обладнання привезли на 20-х автомобілях, які прибули до Міхаловце в суботу. Будівництво табору розпочалося одразу після прибуття. Він складається з наметів, кухні, обігрівачів, освітлення, туалетів та душових.

Наметове містечко, побудоване на території однієї із загальноосвітніх шкіл у Міхаловцях, може забезпечити тимчасове екстренне проживання 250 осібУ суботу, 19 березня, українсько-словацький кордон перетнули 911 чоловіків, 2847 жінок та 1802 дитини. 2009 осіб попросили тимчасового притулку. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки.

Наразі на східному кордоні країни для допомоги біженцям та підтримання порядку задіяно 265 співробітників поліції, 61 співробітник пожежно-рятувального корпусу, 125 працівників митниці, 406 військовослужбовців, 2 священнослужителі, 270 волонтерів та 56 військовослужбовців іноземних військ.

Відправлено 47 автобусів, які перевезли 1720 осіб у різні місця Словацької Республіки, та 9 потягів із загальною кількістю пасажирів 1296 осіб.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також