На думку українців суд, міліція і прокуратура є найбільш корумпованими організаціями (ІНФОГРАФІКА)

2
3

Про це свідчать дані дослідження, проведеного компанією TNS.

Разом з тим, мешканці нашої держави найчастіше дають хабарі у сфері медицини.

Більшість українців вважає суди найбільш корумпованим державним органом – такої думки 27% населення. 84% опитаних найчастіше давали хабар у лікарнях та інших медичних закладах. Крім того, виявилось, що українці часто дають «на лапу» працівникам ДАІ та в навчальних закладах, при цьому не вважаючи ці структури дуже корумпованими.

Щодо викорінення корупції, то майже половина респондентів вважає, що неможливо це зробити у судовій сфері. А от освіта виявилась галуззю, в яку українці вірять найбільше – 37% громадян каже, що хабарництво тут можна здолати якнайшвидше.

Mukachevo.net

Коментарі

К
кк

Дають на лапу даїшникам і викладачам, але не вважають їх корумпованими, знаєте чому? Бо ініціатива йде від того, хто дає хабар, отже чують свою вину, власну корумпованість. Наші люди знаєте як хочуть, дуже просто: шоб від них не вимагали, але коли самі дають (за порушення ПДР, за оцінку в заліковку), то шоб брали!

І
іван

ЦЕ ПРАВДА І ДО ВОЖКИ НЕ ТРЕБА ХОДИТИ.

R
Romari0

Ми на другому місці по рівню корупції, тому що дали хабаря, щоб не бути на першому. На мою думку, в період проведення реформ, в рамках протидії та боротьби з корупцією, вкрай необхідно легалізувати корупцію, затвердити всі стандарти, норми, критерії оцінювання і т.д. Лише таким чином ми зможемо її подолати і більше ніяк. Чому? Свідомі знають як законодавство діє на практиці ;)

Читайте також