На двох хлібокомбінатах Закарпаття виявили заражене зерно

20
0

На вимогу прокуратури області Закарпатська обласна державна хлібна інспекція провела перевірку додержання окремими підприємствами області вимог законодавства при зберіганні зернових культур, у тому числі зерна державного матеріального резерву.

З’ясувалося, що на ДП «Батьовський комбінат хлібопродуктів», який підпорядкований Держкомрезерву, зберігається понад 1200 тонн зерна пшениці 4 класу урожаю 2008 року. Підприємство не сертифіковане на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки. Незважаючи на те, що зерно заражене довгоносиком, оздоровчі заходи з ним адміністрація підприємства не проводила.

Порушення умов зберігання зерна було виявлено і на ВАТ «Іршавський комбінат хлібопродуктів». На цьому підприємстві зберігається понад 210 тонн зерна державного матеріального резерву (154 тонни пшениці та 56 тонн вівса). Зернові культури також були заражені довгоносиком, рудим борошноїдом та кліщем. Оздоровчі заходи із зерном так само не проводилися.

На усунення вказаних порушень Берегівський міжрайонний та Іршавський районний прокурори внесли приписи на усунення виявлених порушень керівництву згаданих вище підприємств, а Закарпатська обласна державна хлібна інспекція надіслала листа голові Державного комітету України з державного матеріального резерву про вирішення питання щодо подальшого використання зерна державного матеріального резерву, яке зберігається на ДП «Батьовський комбінат хлібопродуктів» та ВАТ «Іршавський комбінат хлібопродуктів».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також