На двох ужгородців відкрили справу через "лівий" коньяк

5
0

Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 204 КК України стосовно мешканця м.Ужгорода К.

Як ми вже повідомляли, нещодавно працівниками податкової міліції під час проведення заходів у рамках операції "Щит" в обласному центрі припинено діяльність підпільного алкогольного цеху з виготовлення коньячних виробів. Незаконною діяльністю за місцем проживання займався місцевий мешканець.

Під час огляду місця події виявлено та вилучено 387 пляшок фальсифікованого коньяку "Закарпатський", пластмасову 100-літрову бочку, заповнену 90 л рідини коричневого кольору з характерним запахом спирту; 200 марок акцизного збору України на алкогольну продукцію з ознаками підробки, 830 металевих кришок для закупорювання пляшок з написом "Тиса", 1080 етикеток та контретикеток з написом "Коньяк "Закарпатський", обладнання для виготовлення фальсифікованої продукції. Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей  становить 39,6 тис. грн.

Відповідно до висновку лабораторних випробувань, рідина коричневого кольору у пляшці з етикеткою "Коньяк "Закарпатський" є алкогольним напоєм, який не відповідає вимогам держстандарту за міцністю, вмістом цукру, запахом, смаком, ароматом, наявним осадом, виготовлена кустарним способом, є непридатною для вживання, становить особливу небезпеку для здоров’я та життя людей. Марки акцизного збору, наклеєні на пляшки, не відповідають встановленим зразкам.

Під час розслідування кримінальної справи встановлено причетність до вчинення злочину ще одного ужгородця, який орендував у громадянина К. підсобне приміщення житлового будинку, де налагодив підпільне виробництво, зберігання та збут фальсифікованого коньяку "Закарпатський". За цим фактом слідчим відділом ПМ ДПА у Закарпатській області також порушено кримінальну справу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також