На фестиваль вина у Берегово запланований дегустаційний тур у вагонах "Анці Кушницької" (ФОТО)

26
3

Всіх охочих запрошують почати святкування з екскурсії у вагончиках Боржавської вузькоколійки (у народі - "Анця Кушницька").

Святкова програма розпочнеться 8 березня о 9:00 з екскурсії Іршавським краєзнавчим музеєм, який знаходиться неподалік залізничної станції. Після екскурсії о 10:00 зі станції Іршава вирушить спецпотяг за маршрутом Іршава — станція Хмільник — Берегово.

Під час подорожі буде можливість скуштувати традиційну місцеву випічку та послухати історію Боржавської залізниці, яку розповість директор Іршавського краєзнавчого музею Андрій Світлинець.

На маршруті перша коротка зупинка - у селі Кам’янське. Після цього некваплива подорож Боржавською долиною продовжиться до зупиночного пункту Хмільник, що знаходиться в полі серед пагорбів. В цій мальовничій місцині передбачена зупинка для фотосесій.

Наступна зупинка — унікальна вузлова залізнична станція Хмільник, яка ізольована від населених пунктів та автошляхів і знаходиться серед лісу. Одним словом — загублений світ, де мешкають раритетні залізничні “динозаври”. Можна буде оглянути залізничний арочний міст через Боржаву (1884 рік), механічний семафор, механічні стрілки (1889 рік), танкерну систему для заправки водою паровозів та бойлерну. Також можна буде спостерігати за маневруванням тепловозів. Перед відправкою поїзда організатори проведуть дегустацію фірмового "залізничного" вина від знаного в краї винороба Карла Шоша.

В селі Нижні Ремети відбудеться екскурсія до фермерського господарства, де розводять корів породи «угорська сіра» (szürke marha). Тут чекатиме гарячий глінтвейн, приготований в польових умовах.

Черговий пункт подорожі — село Великі Береги, де гості завітають до відомого винороба Івана Урсти, багаторазового переможця фестивалю «Червене вино». Тут також передбачена дегустація вишуканих вин та розповідь про особливості виноробства. В селі Кідьош - також зупинка для фотосесії.

Кінцевий пункт подорожі — станція Берегово, де оглянуть депо (15:00). Після закінчення подорожі Боржавською залізницею можна продовжити святкування на фестивалі вина, який буде проходити в центрі міста Берегова.

Коментарі

А
автору

До Шоша можна і не..... а до УРСТИ ІВАН ІВАНОВИЧА так

ДЯ
Денисюк Ярина Віталіївна

8 березня.

6
64598325

І коли це буде?

Читайте також