На фестивалі "Закарпатське божоле" в Ужгороді

5
0

можна було посмакувати молодим вином

П`ять провідних приватних виноробів гірського краю взяли участь фестивалі молодого вина "Закарпатське божоле", який завершився в Ужгороді. У дегустаційному залі "Шардоне" можна було безплатно подегустувати різні сорти закарпатських вин, а ті, що найбільше сподобалися, - за прийнятною ціною придбати для сім`ї та друзів. До вин пропонувалися добірні сири та мед.

Цей захід був організований нещодавно створеною Спілкою приватних виноградарів та виноробів Закарпаття за аналогією до щорічного фестивалю молодого вина "Божоле" у Франції. І час обраний не випадково: французи завжди проводять свій фестиваль третього тижня листопада. У святі можуть брати участь тільки європейські натуральні вина урожаю поточного, у нашому випадку - 2007 року. На свято не допускаються ізабельні гібриди і немарочні вина.

"Закарпатське божоле"— один із серії винних фестивалів краю, яку ще десять років тому започаткувало свято "Червоне вино" у місті Мукачеве. Пізніше естафету підхопили міста Берегове, Іршава, Виноградів та Ужгород.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також