На фінал українського відбору дитячого «Євробачення–2009» поїде закарпатка

13
1

Від Західної України

Ужгородка Даніела Якобчук стала учасницею фіналу українського відбору дитячого пісенного конкурсу «Євробачення–2009» від Західної України, який відбудеться 14 червня на базі міжнародного дитячого табору «Артек». Про це дівчинка розповіла на прес-конференції в Ужгородському прес-клубі, – повідомив сьогодні, 22 травня, власкор ЗІКу.



Переможця обиратимуть за балами від членів журі та за кількістю смс-повідомлень на підтримку конкурсантів. Закарпатці зможуть підтримати свою землячку, взявши участь у смс-голосуванні – відбірковий конкурс транслюватимуть 14 червня на каналі УТ-1. До того УТ-1 щовечора транслюватиме «Щоденник дитячого Євробачення», оскільки діти готуватимуться до шоу в «Артеку» упродовж 2 тижнів.



Даніела виконуватиме «Пісню Сріберної Землі», яку створила у співпраці з композиторкою та авторкою пісень Яною Садварі. «У композиції є вкраплення чардашу, щоб презентувати глядачам елементи культури нашого краю», – розповіла викладач вокалу Даніели Якобчук Марія Мудранинець. Костюм для виступу конкурсантці готує модельєр Ужгородської швейної фабрики Ольга Куц.



10-річна ужгородка – наймолодша учасниця конкурсу. Вік учасників – від 10 до 14 років. Вона вчиться в НВК «Веселка» та в ужгородській дитячій музичній школі № 1 ім. П.І. Чайковського. «Я брала участь у конкурсі «Нова хвиля», де зайняла 5 місце. Саме члени журі «Нової хвилі» запросили мене на відбір до дитячого «Євробачення». Ми встигли зареєструватися в останні дні», – розповідає юна співачка. Вона також сказала, що окрім занять музикою (займається вокалом понад 4 роки) полюбляє малювати, грає на скрипці та фортепіано. Дівчинка виконує пісні 6 мовами (латинською, угорською, словацькою, англійською, українською та російською). «Мене підтримую друзі та вчителі, а найбільше – батьки, особливо мама. Коли я була на конкурсі, вона телефонувала мені кожні 5 хвилин. Бо переживала за мене. І я переживала», – щиро розказує дівчинка.



Упродовж останнього року Даніела Якобчук отримала перші місця на 5 міжнародних конкурсах.



Коментарі

И
Игорь

Удачи!

Читайте також