На головній ялинці США засяяла зірка з 25 тисяч кристалів "сваровські" (ФОТО)

12
2

На головній різдвяній ялинці США, встановленій на центральній площі Нью-Йорка Рокфеллер-плаза, у вівторок ввечері засвітилися святкові вогні. Лісова красуня вагою 12 тонн і заввишки 22,5 метра виросла в місті Махопек (США, штат Нью-Йорк) на ділянці пожежного Пітера Ектона, який брав участь у рятувальних роботах 11 вересня 2001, і була подарована місту.

У церемонії запалювання вогнів на ялинки, вік якої становить 75 років, брали участь відомі співаки, актори і журналісти. Гірлянда довжиною 8 кілометрів складається з 30 тисяч лампочок, і, щоб закріпити її на ялинці, робочим знадобилося близько двох тижнів. На верхівці дерева встановлена розкішна кришталева зірка, діаметр якої - майже 3 метри. Це прикраса вагою 250 кілограмів спеціально для встановленої на Рокфеллер-плаза ялинки створили майстри австрійської компанії "Сваровські". Це справжній витвір ювелірного мистецтва складається з 25 тисяч кристалів і 2,5 тисячі кришталевих пластин. Як очікується, помилуватися подивитися на головну різдвяну ялинку США приїдуть в цьому році близько 2,5 мільйона чоловік.

Традиція встановлення різдвяної ялинки в самому центрі Нью-Йорка народилася на початку 1930-х років. У 1931 році робітники, котрі творили комплекс будівель Рокфеллер-центру, вперше встановили святкове дерево прямо на будівельному майданчику. Перша церемонія запалювання різдвяних вогнів відбулася в 1933 році.

Коментарі

У
УкрЕлка

Висотні штучні ялинки від 4м. до 45м. - виготовлення та продаж ukrelka.com

У
УкрЕлка

Висотні штучні ялинки від 4м. до 45м. - виготовлення та продаж ukrelka.com

Читайте також