На Говерлі пройшов перший етап Freeride Cup 2010

5
0

21-24 січня на схилах Говерли пройшов перший етап українського турніру з фрірайду FREERIDE CUP 2010.

Він виявився найжорсткішим за всю історію змагань FREERIDE CUP. По-перше, райдерам належало подолати дуже складний схил, який ряснів скельними виходами, великою крутизною та сніжно-льодовими ділянками. По-друге, погодні умови виявилися вкрай суворими - 20-ти градусний мороз і сильний вітер перетворили зону старту кваліфікації на справжню Арктику.

Тим не менше на старт кваліфікації вийшли 57 райдерів, з яких 29 змогли пробитися у фінал. Успіх першого дня змагань був відсвяткований на фірмовій «Ратрак Паті» з чіпсами і незмінними сосисками-гриль, пивом, музикою та гарним настроєм.

День фіналу подарував райдерам прекрасну сонячну погоду, і навіть сильний мороз не завадив розвернутися серйозної боротьби за місця на подіумі. Того ж вечора під відкритим небом було оголошено переможців:

Чоловіки / лижі
1. Мацьків Андрій 

2. Григорович Андрій
3. Овчаренко Олександр

Чоловіки / сноуборд
1. Слободян Роман
2. Альохін Микола
3. Лукач Олександр

Жінки / лижі
1. Чередниченко Катерина
2. Дьяченко Тетяна
3. Пережілова Богдана

Жінки / сноуборд
1. Юрош Ірина
2. Кайдаш Анна
3. Козуліна Наталія

Цього року FREERIDE CUP набув статусу, який дозволилив учасникам боротися за призові. Так переможці отримали сертифікати на суму 3000, 2000 та 1000 гривень за 1-е, 2-е і 3-тє місця, а володарі перших місць отримали ще й призи від партнера змагань - компанії swatch.

Цього року змагання вперше проходять у форматі Кубка і відбудуться у три етапи. Наступний, другий за ліком, етап відбудеться 25-28 лютого на схилах Чорногірського хребта в районі Ворохти. Реєстрація на нього відкриється з 1 лютого 2010 року.

До участі в етапі будуть допущені 100 райдерів - по 35 чоловіків і 15 жінок у кожній із категорій. За результатами кваліфікації у фінал пройдуть 28 кращих райдерів (по 8 чоловіків і 6 жінок у кожній з категорій), серед яких суддями будуть визначені переможці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також