На громадських слуханнях у Мукачеві обговорили перспективи позашкільної освіти (ФОТО, ВІДЕО)

11
14

А мер міста запропонував підписати суспільний договір щодо розвитку позашкільної освіти в Мукачеві.

Сьогодні в місті проводять громадські слухання щодо розвитку позашкільної освіти. На захід запросили депутатів міськради, громадськість, представники засобів масової інформації.

Влада міста декларує намір створити потужний центр позашкільної освіти. Для цього виділяються й відповідне фінансування. Цьогоріч вперше на програму позашкільної освіти виділено 1,4 млн. гривень. Коштом програми розвитку позашкільної освіти на 2016 рік було закуплено оснащення для гуртків: комп'ютерна техніка, велосипеди, туристичне спорядження, катамарани. Діти будуть забезпечені всім необхідним. На діючий центр позашкільної освіти виділяються чималі кошти. Протягом навчального року тут діяли 34 гуртки з еколого-натуралістичним , туристично-краєзнавчим, науково-технічними напрямами роботи, в яких минулого навчального року займалося 706 вихованців. Наразі планують створити потужний центр позашкільної освіти, який матиме три напрямки роботи: науково-технічний, еколого-натуралістичний та краєзнавчо-туристичний.

Міський голова Андрій Балога в ході слухань запропонував підписати суспільний договір щодо розвитку позашкільної освіти в місті.

«Багато спекулювали на темі продажу землі – ніяку земельну ділянку екоцентру ні продавати, ні передавати ніхто не буде. Для цього ми готові підписати суспільний договір і обумовити письмово ці речі, і розвиток самого центру позашкільної освіти. Якщо нема довіри, ми готові зафіксувати зобов’язання письмово. Більше того біля екоцентру є земельна ділянка площею 40 сотин, і ми пропонуємо її об’єднати з територію закладу. Тут буде змога звести корпуси для туристичного та технічного відділів центру позашкільної освіти. У новому центрі буде збільшено кількість ставок з 31 до 35, збільшиться й кількість гуртків. Нема проблем в укрупненні й об’ єднані – це робиться і в інших містах України. Наша мета - розвиток позашкільної освіти, ми готові до консенсусу, аби йшов поступ галузі. Тому пропоную без спекуляцій прийняти оптимальне рішення», - звернувся до присутніх міський голова.

Як зазначає начальник управління освіти Мукачівського міськвиконкому Катерина Кришінець-Андялошій центр має бути єдиною структураою, де буде один керівник, а його заступники відповідатимуть за ці напрями роботи. Керівника пропонується призначити шляхом відкритого конкурсу. Перший крок - приєднання до Мукачівського центру позашкільної освіти еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.

Центр позашкільної освіти області буде правонаступником всіх майнових прав та обов’язків еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Також в ході слухань висловлювали сподівання, що найближчим часом пройде оновлення позашкільної освіти міста, що стане стартом роботи потужного центру для школярів міста, пише Мукачівська міськрада. 

Коментарі

С
сором

вчергове влада Мукачева продемонструвала непрофесіоналізм, непослідовність, проявила невігластво та цинічну брехню, яку хотів всучити на підписання учасникам обговоренняу вигляді папірця без юридичного підгрунтя, "суспільного договору" ,свого роду липи, яка не має нічкого правового статусу. На цьому збіговиську не було досягнуто результату, навпаки вся оборудка виплила на поверхню, яку тепер мають довести у судах правоохоронні установи! освітяни мукачево ще раз доказали, що вони стадо! біомаса!

КО
Катерині Олександрівні

На займаній вами посаді ,були люди і до вас, будуть і після вас.Згадайте слова російського поета "Служить бы рад, прислуживаться тошно" .Словом, дарма вислужуєтеся, вами скористаються так само як і туалетним папером.

КК
Кришинец кате

в зале присутствовали люди умнее и образованнее вас, которым было стыдно наблюдать это шоу! Но увы ваши правила игры таковы, кто не с вами тот против вас! ваше поведение желает быть лучшим, но увы вас не воспитали родители надлежащим образом! с вашим гонором, амбициями, рвением глотки и нахрапа, ваше место работы больше подходит надзирательницы в тюремном каземате для осужденных, а не в образовании, вы даже для учительницы детей опасна и непредсказуема! честно горилла отдыхает!

М
мукачево

Таке село і спохабило наше Мукачево, бо для особистих шкурних інтересів продасть і маму рідну. Хай забираються у свої села подалі, в місті достатньо освічених мукачівців, що подбають належним чином про місто і містян.

Д1
до 159

а юрист из какого села спустилась? столько селюков что город ими насыщен, да чуть было не забыл она юрист со стажем из нашего водоканала! ну если юрист прочитала решения и ясно ответила по пунктам, что рышення незаконне вызнали, но не исполнили решения судов!!! признать и осознать, но не выполнить, извини но ты тогда ЛОХ конкретныЙ, а та горстка активистов вам всем показала, что они готовы свами бороться дальше! мукачево это детка!

М
мукачево

Не треба мукачівців вважати за лохів, Янукович свого часу за лохів вважав весь український народ і де він зараз? робіть висновки

1
159

до мукачево/глядач - дивився громадські слухання онлайн, дуже цікаво було. виходить що це наші активісти великі маніпуляціаями займаються. юрист міста доповіла як місто виконує рішення суді (а виконує оказується) крім того вони ще й пропонують збільшити територію екоцентру, кількість працюючих у позашкільній ітд. саме цікаве що в кінці вже тільки тамара петьовка була проти)) навіть ті хто так довго апелювали проти зрозуміли що хочуть зробити краще а не гірше

М
мукачево

Ну,это ж всем понятно, что властьимущие хотели прибрать к своим рукам землю Экоцентра, и так влипли, что сейчас придумывают как выйти из неловкого положения.Общественность города Мукачева( неожиданнось, что такова имеется)не промах, молодцы, отстояли в судах Экоцентр.

ГМ
глядач м-студіо

"щоб зберегти лице" при невдалій спробі стирити землю власть намагається вийти сухою із води, створити "надпотужний" ЦПО в якому буде одна потужність хіба що менторський голос Катерини кришінець, яка глоткою бере на абордаж треба було з самого початку не мутити а чесно уповісти, що хотять оптимізувати чи скорочувати, а тепер не знає мер і його команда як вийти із сеї афери ? кому прийшло на хлопський розум такий цирк зробити? так ся забрехали, що забули ош є решенія судів, які треба тепер виконати

М
марго

Зробіть для Резнікової ще бюлшу дачу обисмее для неї не лиш огірки,парадички пасулю а й коумплі і киндирицю росьтили. І і побільше їй людей давайте оби дома їй вбирати і чоботи мили

Й
Йовшка

Скоро буде засідання комісії по архітектурі, на вулиці Галицького( дзержинського), в план виносять від кільця в сторону траси по правій стороні знести всі будинки до повороту на підучилище. Мета розширити рух.Мабуть люди будуть задоволені, дадуть та побудують в тихому місті.

Р
Руснак

Блін 111 ты заколибав, носишся по всім статям і де видиш Балога нараз гавкаш, правда дурньо. Мер дійсно газда! Всьо пуд контрольом. Рішать проблемы у всіх галузях.Пруйшла вступна компанія, ПТУ роблять, вчителі на роботі. Хуть єдна особа подякувала мерові? Типирь занявся позашкільнов освітув і вірю боде всьо в ажурі. Я штось у дрогих городах чову лем деребан майна, землі.....А в Мукачеві, бюджет росте, за хворых збавуть, ремонты повным ходом, помуч нараз. Такого бы Україні Президента.

А
Артур

Послухай що мер каже. Відповів на твою жовч. Програма на півтора мільйона - це чисті гроші на розвиток без врахування зарплат і енергоносіїв

1
111

Головне що на парк виділяють по 3 млн!!! Так тримати!!

Читайте також