На Грушевського знайшли гільзи від бойових патронів "Беркуту"

17
1

Під час прибирання барикад на вулиці Грушевського у Києві в місцях дислокації силовиків журналісти знайшли гільзи від патронів до рушниць 12 калібру.

Про це написав на сторінках видання Nowa Europa Wschodnia польський журналіст Петро Андрусечко .

Так, під час прибирання барикад на Грушевського у неділю, 16 лютого, журналістам вперше вдалось  піднятися на урядовий пагорб і побувати за укріпленнями "Беркута".

Дорогою вони бачили водомети, а на місці дислокації силовиків виявили гільзи від боєприпасів польського, німецького, американського та чеського виробництва до рушниць 12 калібру. З боку "Беркута", валялися також петарди і "коктейлі Молотова", які не вибухнули.

"Але найцікавішими були купи гільз від боєприпасів, використаних "Беркутом" під час битви на Грушевського. Їх кількість (сотні, якщо не тисячі) вказує на масштаби застосування зброї", - повідомив польський журналіст.

Всього виявили чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором. Червоні гільзи від набоїв виробництва французької компанії Spartan, помаранчеві – чеської фірми "Sellier&Bellot", білі – без розпізнавальних написів, але журналісти зі США визначили, що вони – американського виробництва, а сині – польської фірми FAM Pionki.

Що цікаво, на (сайті) "FAM Pionki" серед моделей боєприпасів, сині патрони знаходяться у розділі "Спеціальні боєприпаси – бойові патрони". У патроні є 12 свинцевих дробинок.

Польський журналіст цікавиться, коли і на підставі якої угоди ці боєприпаси закуплені для правоохоронних органів України; для виконання яких завдань призначені ці набої зі свинцевими дробинами; чи можлива самостійна модернізація патронів – використання замість дробу (картечі) болтів тощо.

Як відомо, у силових відомствах України не раз заперечували, що представники МВС використовували бойові набої, зокрема з картеччю, нагадує Українська Правда. 

Коментарі

К
київ

а ніхто не має претензій до тракторів, ланцюгів, коктейлів молотова, обгорілих правоохоронців? це нікого не хвилює? чи ті хлопці мали стояти там і заживо горіти? якась дивна у вас демократія...

Читайте також