На іменини Берегова варили бограч

2
0

День міста берегівчани відзначали всьоме

На Закарпатті продовжується святкування Дня Берегова, яке триває з 15 по 18 травня. Вчора, 17 травня, у центрі міста проходили найголовніші події,- повідомив ЗІК.



Офіційне відкриття свята відбулося у районному будинку культури. Перед тим центральною вулицею Берегова пройшов дитячий парад. Одягнуті в українські та угорські національні костюми перед гостями дефілювали школярі берегівських шкіл. Кожна з груп підготувала ще й спеціальний номер, до яких охоче приєднувалися перехожі.



У гості до берегівчан прибули представники влади угорських та румунських міст, місцевих консульств. Традиційно найкращі кухарі варили улюблену місцеву страву-бограч. Конкурс на найкраще приготування бограчу продовжився у міському амфітеатрі.



Зліт байкерів, виставка-ярмарок виробів народних майстрів, кулінарних продуктів та вина, марш-парад духових оркестрів,міжнародний турнір з настільного тенісу серед дітей-інвалідів за участю команд Словаччини та Угорщини, - програма цьогорічного свята була чи не найбільше насичено за останні роки.



Сам День міста берегівчани відзначали всьоме - саме у 2001 році Берегову було надано статус міста обласного підпорядкування.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також