На Іршавчині сакурою прикрашали стадіон (ФОТО)

4
0

Як відомо, днями у районі стартував місячник з благоустрою та саночистки. У його рамках в центрі Сільця, навколо пам’ятника Пресвятій Богородиці, висадили півтора десятка сакур.

Ця чудова вишня є символом японської культури, який вони розміщують на головних уборах учнів, військових тощо. Та найголовніше -- вважається символом жіночої молодості та краси. Позаяк село є своєрідною транспортною зв’язною ланкою, ритуал естетичної насолоди диво-деревом можуть здійснити не лише жителі громади, а й всі, хто проїжджає трасою Мукачево-Рогатин. А створювали цей затишок довкола пам’ятника депутат райради Сергій Лупак, молодіжна громадська організація «Каменяр», місцева футбольна команда, настоятель греко-католицького храму.

Це не єдиний захід, який вони провели з нагоди місячника з благоустрою. Сільський стадіон також завезли глиною, засипали добривами та засіяли травою. Відтепер тут юні футболісти матимуть змогу в комфортних умовах фінтити з м’ячем. Дещо раніше разом з сільським головою та активом громади на цьому ж стадіоні посадили понад 150 дерев, які тішитимуть своєю красою односельців, а футбольним вболівальникам буде можливість спостерігати за грою в тіні. Минулого тижня частина активістів поралися й на кладовищах. Очищати їх від сміття вже стало доброю традицією. Такий захід проводиться кілька років поспіль.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також