На Іршавщині юні "рекетери" побили та обікрали хлопця

4
0

Жити в достатку і нічим не відрізнятись від успішних однолітків – на перший погляд цілком нормальне бажання сучасної молодої людини.

 

Однак не всі батьки мають змогу забезпечити своїм чадам небідне життя. Деякі юні створіння чомусь вважають, що все їм повинне приходити легко, як кажуть, на тарілочці. Саме такі найчастіше помилково ототожнюють поняття легко розбагатіти з криміналом.  А якщо при цьому родичі ще й  не надто переймаються способом проведення вільного часу своїх дітей, то оминути слизьку стежку їм буває дуже важко.
 
Так, у  чергову частину Іршавського райвідділу УМВС надійшло повідомлення від місцевих лікарів, що до них звернувся неповнолітній юнак у стані  сильного алкогольного сп’яніння. Окрім цього, хлопця хтось добряче побив. У медичний заклад   виїхала слідчо-оперативна група райвідділу міліції. Факт підтвердився. 
 
 Пізніше правоохоронці встановили: неповнолітнього пригостив алкоголем його дорослий знайомий. Коли хлопчина повертався додому, до нього підійшли  двоє випадкових перехожих з банальним і звичним проханням – дати закурити. Відмова коштувала п’яному підліткові численних синців і втрати мобільного телефоні та 120 гривень.
 
 Розслідувати цю справу доручили начальнику ВКМСД райвідділу майору міліції Василю Волошиновському та його підлеглим. Насамперед, правоохоронці мали серйозну розмову з громадянином, котрий споював неповнолітнього хлопця. Цього чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності. Далі стражі порядку перевірили усі місцеві розважальні заклади, де полюбляє «тусуватися» малолітня публіка. Адже грабіжники, за описом потерпілого, були майже його ровесниками. Водночас стражі порядку  «проробляли» неблагополучні сім’ї, в яких виховуються підлітки, що вже раніше конфліктували із Законом.
 
 Врешті-решт виконана робота дала необхідні результати. Іршавські міліціонери змогли вийти на двох неповнолітніх жителів одного із сіл району. Правда, хлопці – із благополучних, навіть небідних сімей. Батьки завжди модно одягали їх, купували дорогі   мобільні телефони, комп’ютери. Але мали друзі-підлітки одне специфічне хобі --  полюбляли у пізню пору погуляти, коли родичі спали.
 
Того вечора хлопці нишком вибралися зі своїх осель і  вирішили поїхати в райцентр, аби  трохи розважитись. Гуляючи вулицями Іршави,  зауважили п’яного юнака. Сподівалися, що він не пам’ятатиме, хто його «обчистив». Але не так сталося, як гадалося.
 
За цим фактом  слідчий Іршавського РВ УМВС лейтенант міліції Іван Роман порушив кримінальну справу стосовно неповнолітніх грабіжників за ст. 186 ч.2 КК України («Грабіж»).  Тепер їм доведеться відповідати за свій вчинок. А батьки цих спритників понесуть адміністративне покарання  за ст. 184 КУпАП України («Невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей»). 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також