На Іршавщині проживає 125 знедолених дітей

5
1

Пріорітетним напрямком діяльності органів виконавчої влади на місцях визначено реалізацію державної політики щодо захисту прав дітей, перш за все дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому максимум зусиль докладається для створення сприятливих умов функціонування вже створених та відкриття нових дитячих будинків сімейного типу та прийомних родин.

 

Сьогодні у трьох прийомних сім’ях та у 2 дитячих будинках сімейного типу Іршавського району виховуються 14 вихованців та 7 прийомних дітей. Усі вони ростуть і розвиваються в сім’ях, в теплі родинного оточення.    До кінця 2012 року на Закарпатті планують створити ще чотирнадцять прийомних сімей (наразі їх п’ятдесят дев’ять) та два будинки сімейного типу (всього по області їх вже створено 35).
 
Станом на 1 лютого 2012 р. у Іршавському районі проживає 125 знедолених дітей, із них 42— дітей-сиріт, 82 — дітей, позбавлених батьківського піклування, 1 - залишена батьківського піклування. 19 дітей-сиріт виховуються в інтернатних закладах. Окрім цього, у сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах, виховується ще 136 діточок.
 
Вражає, що більшість дітей, що перебувають у наших інтернатах, — це діти, батьки яких позбавлені батьківських прав, і їх кількість з кожним роком не зменшується. 
 
За січень- грудень 2011 року спеціалістами Центру було проведено соціальне інспектування 222 сімей, з яких 56 визначені такими, що опинилися в складних життєвих обставинах. Частина з них — це сім'ї, що потребують втручання, де батьки зловживають спиртними напоями, не доглядають дітей, не забезпечили їм достатніх умов для навчання, проживання та харчування. Діти не відвідують навчання в школі, деякі з батьків не мають паспортів і не отримують ніяких видів соціальної допомоги, а ті, що отримують допомогу, не використовують її на потреби дітей.
 
Законом України «Про охорону дитинства» гарантується розвиток нових форм виховання дітей — прийомної сім'ї і дитячого будинку сімейного типу. Він діє з метою поліпшення соціального захисту дітей, у тому числі дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, розв'язання проблем дитячої бездоглядності і безпритульності, створення належних умов для соціально-психологічної адаптації дітей, реалізації їх права на сімейне виховання та здоровий розвиток.

Коментарі

Ф
Форкуцька

Розжену-222 інспектування то є нич нічорта не робите,вшитких до мене на ковьор.Буду вас карати !!!

Читайте також