На Іршавщині радилися щодо захисту прав дітей-сиріт

9
0

На Закарпатті відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини Іршавської райдержадміністрації. Засідання комісії провела заступник голови райдержадміністрації М.В. Кула. Питання порядку денного, як завжди, актуальні, та в інтересах дітей.

По питанню захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування доповіла головний спеціаліст відділу опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації О.І. Рендзей . До обговорення проблеми активно долучилися всі присутні.

Мирослава Василівна зауважила, що на даний момент в районі соціального житла немає, і це ніяк не є виною працівників служби. Вони, в межах своєї компетенції, інформують виконкоми громад району про дітей, які потребують покращення житлово-побутових умов, скеровують листи з відповідним пакетом документів про взяття цих дітей на облік міському та сільським головам.

Наголосила на необхідності більш плідної співпраці в цьому напрямку з органами місцевого самоврядування району. І перші кроки в розв’язанні існуючих проблем в цьому напрямку необхідно зробити у співпраці з Білківським та Загатянським сільськими головами.

Серед актуальних проблем, були розглянуті та вирішені наступні:

- доцільність позбавлення батьківських прав громадян С, Р., В; Т.

- визначення місця проживання малолітньої дитини К. при розлученні;

- Надання дозволів громадянам Л. та З. на здійснення правочинів в інтересах дітей

- щодо обов’язку збереження майна за дитиною опікуном/піклувальником;

- захист майнових прав дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають в прийомній сім’ї.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також