На Іршавщині вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

6
0

14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. З цього приводу вчора відбулася зустріч керівників району та міста із учасниками ліквідації наслідків катастрофи. Іршавчани мали можливість висловити найболючіші питання, із якими стикаються майже щодня.

У вступному слові голова райради Станіслав Сухан висловив подяку ліквідаторам, які у мирний час ціною власного здоров’я боролися та «зупиняли» катастрофу надзвичайно великих масштабів.

День за днем наслідки аварії, які відбиваються на здоров’ї учасників ліквідації, забирають життя українців. Днями із життя пішов багаторічний керівник районного товариства «Союз-Чорнобиль Україна» Василь Копин. На прохання голови райради зібрання вшанувало його пам'ять хвилиною мовчання.

Під час виступу міський голова Степан Бобик підкреслив, що дуже часто ліквідатори звертаються за підтримкою і, на скільки це можливо, допомогу у міськвиконкомі намагаються надати. З нагоди вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, 12 мешканців міста отримали продуктові набори.

Також мер звернувся до теперішнього керівника та всього товариства із проханням надати списки тих, хто пішов із життя, щоб вписати їхні прізвища у «книгу пам’яті» розміщену біля пам’ятника героям Чорнобиля.

Присутні на зібранні ліквідатори, озвучили питання про проблеми із пільговим проїздом у громадському транспорті, нарахування пенсій та соціальних виплат, лікування у стоматології, забезпечення ліками та видача препаратів за рецептом у райлікарні і аптеці.

У свою чергу, керівництво району, а також присутні тут - головний лікар райлікаріні, начальник управління соціального захисту населення, лікар-терапевт по обслуговуванню ветеранів війни та учасників ЧАЕС, завідуючий стоматологічним відділенням райлікарні, завідуюча центральної аптеки № 22, начальник управління пенсійного фонду, начальник відділу з призначення пенсій УПФ, заступник начальника ТзОВ «Іршавське АТП - 12143», - пообіцяли, що намагатимуться допомогти у вирішенні всіх проблем, які виникають у ліквідаторів.

Іршавська міська рада

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також