На Іршавщині виявили міну

10
0

До чергової частини Іршавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від 61-річної мешканки села Дубрівка про те, що її чоловік під час копання каналу на городі виявив предмет, зовні схожий на міну.

На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група Іршавського райвідділу на чолі з керівником Миколою Курицею та його заступником Мироном Лещишином.

Припущення, висловлені жінкою, підтвердили фахівці, які прибули на місце події. Знайдений предмет виявився мінометною міною часів Другої світової війни, яка більше ніж 65 років пролежала у землі.

Правоохоронці відразу виставили на місці знахідки пост та огорожу. Враховуючи, що неподалік знаходилась Дубрівська загально-освітня школа, то було прийнято рішення про евакуацію у першу чергу дітей, які даному повідомленню дуже зраділи. Також провели евакуацію мешканців з навколишніх будинків та перекрили рух дороги у наданому напрямку.

Як розповіли фахівці, від вологи, довгого перебування в землі, від невеликого тертя, іскри чи удару міна могла вибухнути. Саме тому при виявленні вибухонебезпечних предметів, а їх найчастіше на Закарпатті знаходять під час весняно-польових робіт, до них не можна навіть торкатись – це дуже небезпечно. Передусім місце знахідки потрібно обгородити й нікого до неї не допускати, а далі повідомити міліцію.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також