На Іршавщині за гарячими слідами знайшли "мобільного" крадія

14
0

Крадіжки мобільних телефонів з кожним роком набувають в Україні все більшого поширення, і Закарпаття в цьому плані не виняток. Для цього особливої спритності не потрібно. Зазвичай зловмисники користуються людською неуважністю та безпечністю, обираючи свою майбутню жертву у розважальних закладах, на ринках, під час проведення культурно-масових заходів, у громадському транспорті тощо. Часто самі громадяни залишають свої «мобільники» без нагляду, що лише на руку крадіям.

Потрібно сказати, що сьогоднішні мобільні крадії стали технічно грамотними. Заволодівши чужим мобільним телефоном, злодій не поспішає відразу ж телефонувати з нього або продавати, знаючи, що його можуть вирахувати й затримати. Чекає, доки пройде час і подія забудеться… Незважаючи на всі ці хитрощі, як розповідає начальник сектору карного розшуку Іршавського РВ УМВС майор міліції Юрій Турок,  міліціонери  таки вираховують зловмисників.

Ось—типовий приклад розкриття «мобільних» крадіжок на Іршавщині. Нещодавно в чергову частину Іршавського райвідділу міліції звернулась продавець одного з міських кафе. Жінка обслуговувала покупців у магазині, а свій телефон поставила на диван. В цей час у заклад зайшли у нетверезому стані два мешканці Іршави. Відвідувачі присіли за один із столиків і  замовили  каву.  Продавець замовлення принесла і вийшла у справах з приміщення, забувши про свій телефон...

Товариші пили каву, пригощались. Після цього один із них пішов у туалет, а інший помітив на дивані  «мобілку» і поклав її до кишені, користуючись тим, що в магазині нікого не було. Як тільки товариш повернувся з туалету, відвідувачі розрахувались за замовлення і пішли геть. Продавець почала шукати свій телефон і запідозрила останніх відвідувачів. Жінка вийшла на вулицю, але зловмисників вже не було. Вирішила їх пошукати на прилеглій території, зустріла неподалік і стала просити повернути їй телефон, але крадій не зізнався у скоєному. Жінка в розпачі, адже телефон був майже новий, пішла заявляти в міліцію.

Розшук крадія було доручено ст. оперуповноваженому сектору карного розшуку Іршавського РВ УМВС капітану міліції Василю Ісаку, який затримав зловмисника за гарячими слідами. До слова, товариш крадія навіть не запідозрив, що доки він ходив у туалет, той поцупив «мобільник» продавця...

За цим фактом слідчий Іршавського РВ УМВС лейтенант міліції Іван Котубей відкрив кримінальне провадження. Тепер на крадія чекає відповідальність за ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також