На Іршавщині за останній місяць взяли під соціальний супровід 42 сім’ї

8
0

У п’ятницю, 27 липня, на Іршавщині працівники РДА та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підвели підсумки напрацювань фахівців соціальної роботи.

Нагадаємо, що з 2 липня 2012 року у  населених пунктах району приступили до роботи 21 фахівець із соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.    

Упродовж місяця новопризначені соціальні працівники вже здійснили 226 візитів у сім’ї, які найбільше потребують сторонньої допомоги. В ході інспектувань фахівцями надано 1665 соціальних послуг. Основні проблемні питання, над якими доводиться працювати – безробіття, малозабезпеченість, відсутність або втрата документів, що посвідчують особу, оформлення пільг та різних соціальних виплат.            

Відповідно до Порядку здійснення соціального супроводу протягом першого місяця роботи взято під соціальне супроводження 42 сім’ї (117 дітей) за показниками, передбаченими Порядком: 1 сім’я – проблема інвалідності, 3 родини – із числа умовно-засуджених або звільнених із місць позбавлення волі, 1 – з приводу насильства, 1 – з проблем сирітства, 5 сімей – складні стосунки в сім’ї, 16 родин – проблеми безробіття, 33 сім’ї – з проблем відсутності документів, що посвідчують особу, посвідчують права б/д матері, призначення ДСД, встановлення групи інвалідності, мають потребу в оздоровленні дітей. 

За доволі короткий період 42 сім’ям, що перебувають під супроводом, надано 495 послуг. Здійснення супроводження покладено на новопризначених фахівців із соціальної роботи. У процесі збору пакетів документів та оформлення пільг, пенсій, виплат було задіяно відділ міграції, районне управління юстиції (виконавчу службу та РАГС), управління праці та пенсійного фонду, відділи охорони здоров’я, сім’ї, молоді та спорту, кримінально-виконавчу інспекцію та районний військовий комісаріат.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також