На карту України повернеться Нью-Йорк

31
16

Парламентський Комітет з питань організації державної влади підтримав постанову про перейменування смт Новгородське (Донецька область) у смт Нью-Йорк.

Так, під час засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, було розглянуте подання про перейменування подала Донецька обласна військово-цивільна адміністрація.

На засіданні виступила представниця громади Новгородського Крістіна Шевченко. Вона зазначила, що селище було Нью-Йорком до 1951 року. Але радянська влада під час холодної війни вирішила перейменувати селище на Новгородське, оскільки воно "не дуже вже по-російськи і звучало" і було співзвучне з американським Нью-Йорком.

Після виступу Шевченко парламентарі провели голосування. "За" перейменування було 18 голосів, "проти" - 0. Відтак, депутатам Верховної Ради рекомендували також підтримати перейменування.


Довідково. Німецька колонія Нью-Йорк була заснована в 1892 році на правому березі річки Кривий Торець. Засновниками колонії були німці меноніти з хортицьких колоній. У колонії частина населення були лютеранами, частина менонітами. Колоністам належало 3138 десятин землі. У колонії були млини Унгера, Діка, Ремпеля.

15 листопада 1938 року селищу Нью-Йорк надано статус селища міського типу.

У боях Другої світової війни брали участь 1860 мешканців селища Нью-Йорк, 410 з них загинули, 1212 були нагороджені орденами і медалями. Полеглим у боях новгородці спорудили кілька пам'ятників в період 1950-1960 років.

19 жовтня 1951 Указом Президії Верховної ради УРСP селище Нью-Йорк Дзержинського району Сталінської області було перейменоване на Новгородське, а селищна рада депутатів трудящих на Новгородську


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

W
wilkenschleifer

Good luck for You.....

Д
Дохтор

в Німеччіні існує м. Баден-Баден. А у коментах на цьому сайті існує тупоголове дурло з кликухами Дохтор, Грибівці, Ветеренар, баламут, баламут2, Щирий, Щирий2. Скоро його перейменують у Петушок Батерфляй, і відп..здять штахетами і бейсбольними битами.

Д
Дохтор

в Німеччіні існує м. Баден-Баден. Скоро майдауни перейменують Київ у Байден-Байден.

ДН
до нижніх

Всі синяки і волоцюги з медведчуцьких каналів сюди поприлазили.

В1
Вiд 12345 до нижнього

Про синякiв, волоцюх та продажних козакiв-це був стьоб !!!

ГМ
Ганзі малтер давай

А ще були округи Глюкшталь, Кучурган, Молочна, Грослібенталь, коло Маріуполя, Бердянська, Берислава, Катеринослава На південь від Донецька: Остгайм (Тельманове), Тохтерзідлунг, Розенфельд (Свободне) Як бачите самі козаки там жили і так і поселення свої поназивали!

ГМ
Ганзі малтер давай

колонії: Ландау (Широколанівка) Шпаєр (Піщаний Брід) Роорбах (Новосвітлівка) Вормс (Виноградне) Шульц (знищена) Карлсрує (Степове) Раштадт (Поріччя) Мюнхен (Поріччя) Катаріненталь (Катеринівка) Йоганнесталь (Іванівка) Ватерлоо (Ставки) Александерфельд (Березанка) Фельзенбург (Велідарівка) Наденфельд (Нейкове) Гальбштадт (Новоселівка) Ной Карлсрує (Червона Зірка) Ной Раштадт (Поріччя) Фрідріхсталь (знищена) Штутгарт (знищена)

ГМ
Ганзі малтер давай

Тюю, а чого так стримано?! Як перейменовувати, то вже перейменовувати! Вперед, місцеві депутати!

1
12345

Гордiсть за украiну так i розривае патрioтичне серце справжнього козака !

Д2
До 22:11

Ю, ти чого на свого кореша Ыстыка женеш? Це ж твій сусід по палаті!

Д2
До 22:08

Не вiдклалай вiзит до лiкаря в довгий ящик!!! В тебе симптоми францьовитого генотипу !

Ы
Ыстык

Ыстык быздык комуныздык мы русыны цыганыны и суть водко обожрыны Рем берем ряндов женем Детройта гузыця кендерыця мы з дуркы вшытки повтыкали сюда в коменти набыжалы

Д
Детройт

Вобще єбанули.я там... гузичку американцям не лижіть. Укродовбо.оби...

Р
Рем

Маразм крепчает ! Ось що коiться, коли закривають дурки !

Ы
Ыстык

І дійсно шо там окраінськоє

ШБ
Шмірґлі бачі

А Хуст на Хьюстон годні перейменувати?

Читайте також