На хабарі у 4500 гривень попався доцент одного з вишів Закарпаття (ФОТО)

47
38

Затримали чоловіка при отримані грошей працівники прокуратури та СБУ.

Як повідомляє прокуратура Закарпаття, доцент вже давно організував свою схему отриманні хабарів від студентів. Він брав гроші за успішне складання або перескладання іспитів.

Вчора, 20 травня його було затримано під час отримання чергового хабара у розмірі 4500 гривень прямо на робочому місці.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

Наразі триває документування протиправної діяльності. Незабаром йому буде оголошено підозру у вчинені злочину ч. 3 ст. 368 КК України, а саме вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою.

Працівнику ВНЗ світить позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Коментарі

А
Анонім

Садіть Кочмаря в першу чергу

S
Stud

Я провчився 5 років на юрфаці... пари відвідував у Ліховіцького... проблем із здачами не виникло... Тому... проблема тут точно не в ньому...

Ю
ю

А типирь суд у Мукачеві судив убивцю з Діброви. У суддів тоже витрати - папірь, комісії з Ужгорода, Києва пойіти, на підвищення кваліфікації їздити (там тоже треба компенсувати недооцінені послуги), так шо аполегети корупції, коментуйте статтю у такому дусі....

С
Студент

То шо Ліховіцького колись загребуть усі в універі знали!!! Відкрито брав взятки, нічого не боявся, знав що мама прикриє. В нього даже пари забрали і створювали комісії, бо студенти жалілися і всі знали що то цим закінчиться. А він завалив ректорат і не тількискаргами, що його на факультеті обіжають і не цінять Зато мамочка цінить і знов відмаже синочка, побачите там всьо схвачено. Його вже випустили з тюрьми!

Ю
ю

ну і до чоловіка, який мене не знає, но каже, ош я нич ни написав, кромі заяви - мушу розчарувати, я написав тілько, шо, навірно, у 1000 раз більше, ги середньо-статистичний чилядник не написав. І про так звані заводи-цирки - кіть би не они, то людям би лишалося лем єдно - виїзжати, бо комуняки-дирекори ушитко продали на металолом. А про систему Болонської системи освіти можу провести полемічну презентацію - але за гроші, доста боло задарь ошколовати. І про оцінку мого освітнього рівня. Ви пройшли сертифікацію і акредитацію щодо надання оціночних освітніх послуг за 10 рядками? Я, наприклад, можу про Вас повісти, ош культурний рівень храмає і Ви захищаєте порушників законів України. А слабо занятися підприємницько діяльністю паралельно? Як наприклад, інженери, фізики, математики зробили? Най откриє юридичну консультацію і надає послуги - він же наукове світило, гроші ріков потечуть.

Ю
ю

но шо, адепти корупції, щи уповіште про гвалтівника, який має право на гвалтування, бо у нього бажання є, йому мало. А його пак пустять за гроші най дале гвалтує... Ви при розумі?

З
Зе

Візьміться за "патріота" Бисагу, який виступає у ролі посередника.

СМ
Студент мед.фак.

Щодо медичного правда.Особливо хірургія, Вайнагій яка всіх валить , називає тупими , приходить на пари як хоче , в кінці студенти змушені платити . Потім і хірурги такі ...

Н
Небайдужий

Пора СБУ взятись і за викладачку кафедри теорії та історії держави і права Туряницю В.В.: людина втратила міру - наприклад, на медичному факультеті завалено 90 % (90-100 студентів) першокурсників на нікому непотрібній дисципліні "Право". Такса складає від 700 грн. Корупційна виручка тільки з одної групи у цієї мадам складе понад 60 тис. грн. А таких груп у цієї викладачки по цілому університету немало.При цьому, ця мадам, аналізуючи рівень її знань,- диплом кандидата наук собі купила.

З
Знаючий

Це викладач юрфаку УжНУ Ліховіцький. Недавно захистив докторську за яку забашляв 50 штук баксів Максимально тупий чудак З виноградова Їздить на прадо.

БС
Батько студентки

Цей Кочмар п*д*Р........ Якщо йому не дати 200 зелених то він навіть 3 не поставить. Крім нього там ще багато таких...?????????????????????????????? Посадити його в першу чергу

10й клас Б

Я хочу вчитися в профтехучилищі, але там ниє станків, або є, но устарівші. Як вони ня научать - теорію я сам годен прочитати в Інтернеті

В
вата

"Це не хабарництво,а доплата за освітні послуги!" :)) це якраз хабарництво в чистому виглядi + зiштовхування в суспiльство ненавчених i тупих осiб з дипломами

УК
Ужну корупція

Ви ще не були на стоматологічному та медичному факультетах це жах корупція процвітає. Про що можна говорити коли зам декана Кочмар М. Ю. бере з всіх без винятків. Оцінка за підсумок - сума 3- 5$ 4-10$ 5-15$ В середньому один семестр обходиться для дитини і на сьогоднішній день від 200$ і > Називається не заплптиш не здасиш. Про яку освіту можна говорити при таких корупціонерах?!!!!!!!!!!!

Т
ТТХ

У нас в Чехии средняя зарплата преподавателя в техникуме сейчас около 35.000 корун- 40.000 гривен. До 2021 года поднимут до 45.000 корун - более 50.000 гривен.

О1
Октвіта 15

то окс пітьовк з МдУ

А
А

Хто цей викладач? Хтось знає?? Він з МДУ?

4
44

і не треба про зарплати лікарів два рази в рік по курортам кожні 3 роки машини і домики

4
44

в дитячу обласну лікарню підіть узнаете про хабарі

ДЮ
До ю

Чоловіче,ти потомок Шарікова? Ти в своєму житті на більше,як заяву написати понапружував мізги? Із за таких,як ти у нас і процвітають заводи-шапіто типу Флекс,Джейбел....,які використовують дарову рабсилу. Ти деколи хоча б гуляв, біля французьких університетів?Що ти знаєш про систему освіти і науки в Європі!?Ти рівня тупому гаврилюкові,якого втикнули в ВР. На хабарництво свідомо штовхнули і викладачів і лікарів і....Вам правильно тут писали,що за той мізер ще треба друкувати,захищати,виступати і приймати делегації. А коли вже існує хабарництво,то більше меньше-це не суттєво.Це не хабарництво,а доплата за освітні послуги!

М
Мункач

І цей "викладач" говорив студентам про верховенство права...

F
F

РОЗСТРІЛЯТИ і крапка

Р
Рем

До "ю". Чоловіче, ви не маєте роботи, що тут на сайті сидите і тупизну всяку пишете. Займіться ділом.

Ю
ю

є ще така категорія викладачів, які ставлять усім, ко може уповісти більше ги "ме". Але чи є такий чоловік "Викладачем"? А йому гроші не треба від студентів, бо він на ставку в одному виші, на пів-ставки у іншому, ще у двох вишах на чверть ставки, а у четвертому (давши свої папіря на акредитацію надцятому вишу у Козовівцях) просто йому платять. І є ще уйма таких "калимів".

С
Студентка

Шановна Аня, вчуся вже 5 років в "Мукачівській бурсі", дуже сумнівалася, йти вчитися туди чи ні, адже наслухана від таких як Ви, що там нереально здати екзамени без грошей. Але все таки ризикнула. Так от, за 5 років платила 2 рази одному викладачу (Малець, Вам великий привіт), бо в нього було нереальні здати, платили всі! Хоча на останньому екзаменф він виправився і декілька студентів все таки здали. Так от, в інших викладачів я здавала сама! І деяких треба було трохи повчитися, в деяких здати було дуже легко, і таких, до речі, більшість! Просто треба не полінитися, прийти на екзамен і хоч декілька слів по темі розповісти, от і все! Хочу уточнити, що вчуся я заочно на економічній спеціальності, можливо у денників не так, не можу за них казати. Але одне я знаю точно, не треба вірити слухам! Бо через ті слухи я на кожен екзамен йшла зі страхом, що зараз прийдеться платити!

Ю
ю

іщи одно, кіби у нас в Україні не було 900 ВНЗ, а лем 53 як у Франції, то може би і ЗП би мош підняти. Но ньи, каждий х для свої боженої одкриває ВНЗ. Бо уже ушитко купив, хижі, машини, проФФусора собі, а хочеся щи, наприклад мати жону ректором, деканом, на худий кониць зав. кафедри. І треба боти інфантильним з державеницької позиції, шоби захищати ТАКІ прояви людини, на ДЕРЖАВНІЙ посаді! Стидоба за шанувальників корупції.

А
Аня

Підіть в Мукачівську бурсу там не такоє щи робиться, з перших місяців у студентів вбивають охоту, бо і так треба платити, тому охочих вчитися поменшало в рази!

Ю
ю

чоловіче добрий, може і за гопоту заступишся? За суддів, за наркоділків і інший моральний непотріб? Їм тоже ся хоче добре жити. По-перше, треба бути людиною. А з пса нигда солонини не буде. Більшість науковців - паркетні. А сучасні працовніки освіти практично усі ідуть "в науку" конкретно за можливістю обдирати тупих діточок буратіно на екзаменах. І інколи втрачають межу і деруть з ушитких, виставляючи таксу. Тому абсолютно проти таких "доцентів" і "проФФесорів". Бо пак за гроші достають папірь про вищу освіту вшельякі шуфрики, яники, і іже з ними. Звичайно, ті потім і відстоюють право таких пройдисвітів жити за рахунок держави.

ДН
До нижнього

Знизу студенти написали,що цей хабарник,і без хабарів,дуже добре мається. У нас,обично,беруть хабарі зовсім не бідні,а навіть- багаті. Так,що не треба багатіів знахабнілих захищати. А те що зарплата мала,то це- згідний...

Д"
До "ю"

промий мізки і прибережи свої інфантильні висери для рідних. Правильно піднята проблема: низька зарплата в бюджетній сфері породжує не тільки корупцію, але і призводить до деградації і зниження професійного рівня персоналу. І це у всіх сферах, які фінансуються з бюджету. Якщо нова влада за наступну каденцію в цьому плані нічого не змінить - країна остаточно перетвориться на сировинний придаток і донора робочої сили для Заходу.

Д
Дід

В універі беруть і вимагають майже всі викладачі.А цей хєр-то натуральний безпредєльщик.Бриє всіх під ряд.

ЙС
Його студентка

Його брали на хабарі вже 2 рази і знову поновлювали , та людина там працювала тіки заради хабарів на сесіях

Ю
ю

Запрошую усіх доцентів і професорів, кому зарплата малиться на Джейбіл, Фішер, Ядзакі, Єврокар і т.д. Але туй треба буде вкалувати і косити під дурачка не вийде - директор нараз пояснить, і доходчиво.

С
Студентка

Якщо це той викладач, про якого більшість студентів говорить, то це заслужено. І повірте, цей доцент і без хабарів має прекрасне матеріальне становище. А до студентів поваги ніякої... У нього здати самому це жах і приниження. Він сам вибачте ні бе ні ме, а зі студентів дурнів робив. Відмінники у нього мали 3 з мінусом і то не завжди з першого разу.

С
Студент

Ім`я та фамілію вказуйте.Нехай батьки знають кому дітей віддають вчитися

ВУ
Викладач Ужну

Не щахищаю хабарника, але як може сьогодні вижити викладач, кандидат наук, доцент при зарплаті 8-8.5 тис грн/міс - і це на повну ставку і на повне навантаження. При цьому - за свої кошти треба за рік опублікувати декілька наукових статей (а в скопусі - це декілька тис. Грн за статтю), відвідати наукові конференції, придбавати наукову літературу, купувати канцеляоські товари для роботи. Тому і не дивно, що і в освіті ів медицині корупція процвітає. Корлче, сам ректор Смоланка на недавній зустрічі з персоналом Ужну сказпв, дослівно: "я знаю, що рівень оплати праці в Ужну на сьогодні - це ужас". Більше нічого додати.

LS
Livij Sektor

А і хай і НЕ БУДЕ КОМУ ВИКЛАДАТИ...чим шоб ВИКЛАДАЛИ викладачі-ХАБАРНИКИ.

С
Студент

Може хтось знає, кого зловили? на вигляд молодий Якшо всіх прикриють, викладати буде нікому

Читайте також