На Хмельниччині керівниця МСЕК викинула пів мільйона доларів через вікно під час обшуків (ВІДЕО)

4495 6

Правоохоронці затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та її сина, посадовця Пенсійного фонду, за підозрою в незаконному збагаченні.

Під час обшуків, які проводили в рамках кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам для уникнення військової служби, правоохоронці виявили майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Лише вдома у посадовців було знайдено 5,244 мільйони доларів США, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також брендові прикраси та коштовності.

У робочому кабінеті керівниці МСЕК було знайдено 100 тисяч доларів США та підроблені медичні документи, включаючи списки ухилянтів із фіктивними діагнозами. Під час обшуків керівниця намагалася позбутися частини коштів, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно.

У розслідуванні також було виявлено, що родина топчиновників володіє 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, має 9 елітних автомобілів, корпоративні права на 48 мільйонів гривень, а також готельно-ресторанний комплекс у Хмельницькому. За кордоном у них є майно в Австрії, Іспанії та Туреччині, а на закордонних рахунках зберігається 2,3 мільйони доларів США.

Керівники не внесли ці статки до щорічних декларацій. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм підозри за шахрайство в особливо великих розмірах, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом, декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення.


Коментарі

ДШ
да шок

Би згнили всі ті, шо торгують життям людей

Г
Градець-Кралове

І ці люди спочатку притягли війну додому, а тепер відправляють українців помирати, аби і далі це все продовжувалось. На ці гроші скільки можна було купити доброго на фронт, ге?

МХ
митник хабарник

The best country in the world 😂 Митник, сбушник, погранец, прокурор, суддя, мусорок, депутат, доктор…хто це? To be continued

Читайте також