На Хустщині напали на даішників

11
3

Зловмисники отримали по 7-10 діб арешту

У четвер 11 червня в с. Драгово, Хустського району працівники міліції проводили профілактичне відпрацювання вулично-дорожньої мережі районів, що знаходяться на території обслуговування. На одній з вулиць с. Драгово, для перевірки було зупинено автомобіль «БМВ-525». Під час перевірки автомобіля до інспекторів ДПС підійшло декілька місцевих мешканців, які на адресу працівників міліції виражались нецензурною лайкою, а також вимагали у працівників міліції документи, посвідчення особи та маршрутні карти несення служби, після чого перекинули службовий автомобіль ДАІ.

На місце події разом з слідчо-оперативною групою та заступниками міліції виїхав начальник Хустського МВ Лавришин А.М., працівники СКР та СДІМ. Оперативниками карного розшуку, дільничними інспекторами міліції та інспекторами ІДПС Хустського взводу ДАІ за скоєння злочину затримано місцевих жителів с.Драгово. На даний час місцевим жителям Хустським районним судом було винесено рішення - адмiнарешт кілька дiб в приміщенні Хустського ІТТ.

16 червня 2009 року близько 10.30 години біля адмінбудівлі Хустського МВ ГУ МВС України в Закарпатській області мешканцi с.Драгово зiбрали несанкцiонований мiтинг з вимогою   звiльнимти з IТТ Хустського МВ адмiнарештованих мешканцiв с.Драгово, якi Хустським судом за порушення ст.185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку, військовослужбовця чи образа їх» та ст.173 «Дрібне хуліганство» Кодексу України про адміінтсартивні правопорушення притягнутi до адмiнiстративної вiдповiдальностi у виглядi адмiнарешту на термiн 7-10 дiб.  

Коментар начальника ГУМВС П.М.Кононенка

Коментуючи подію в с. Драгово Хустського району, мушу сказати, що це безпрецедентний факт нападу на працівників міліції, які виконували свої обов’язки по контролю за дотриманням правил дорожнього руху. У ситуації, яка склалася, працівники міліції повинні були застосувати вогнепальну зброю згідно ст. 15., 15 прим. Закону “Про міліцію”, але вони на це не пішли. Зараз у деяких ЗМІ лунає звинувачення на адресу працівників ДАІ, які нібито вимагали хабарі в порушників. Теоретично це можна припустити. Але шановні громадяни: де ваше звернення до керівництва ДАІ, до моїх заступників, до мене, до прокуратури. Цього не було. Я вважаю, що це своєрідна форма захисту близьких родичів, громадян, яких затримали, за те, що вони перевернули автомобіль з працівниками ДАІ. Звертаючись до громадян, я прошу за всіма фактами, порушення законодавства з боку працівників міліції звертатися особисто до мене на прийом, який проводиться щопонеділка з 12 години. Чи повідомляти на “телефон Довіри” 695-144. За кожним зверненням проводитимуться службові розстеження і до порушників законодавства будуть вжиті адекватні заходи реагування. Хочу також наголосити, що міліція Закарпаття недопустить самосуду над працівниками правоохоронних органів. Ми діятимемо адекватно і будемо застосовувати всі заходи, які надані нам законом: заходи фізичного впливу, якщо потрібно буде—застосуємо й вогнепальну зброю. (У разі необхідності-- при злісній непокорі).

Коментарі

Д
Дмитрий

... первобытное общество, наденем шкуры и будем прыгать вокруг костра. А если в цивилизованном обществе, то надо решать проблемы цивилизованно. Если у кого-то требуют взятку, на то есть меры. Только люди знают что они по сути не правы, поэтому никуда и не обращаются, т.к. по законы действительно нельзя ездить долго на на а/м с иностранными номерами

Д
Дмитрий

Или мы в дурдоме находимся тогда действительно давайте переворачивать машины, вообще давайте вернёмся в

К
Кусi

У пригородi цивiлiзованого Парижу iх не просто би перевернули, а спалили би разом з машиною. Дicтають нас всiх цi хабарники. Час сказати ПРАВДУ.

Читайте також