На Хустщині пізнавали професії

11
0

Задля здійснення інноваційних підходів в організації роботи з безробітними, спеціалісти Хустського міськрайонного центру зайнятості провели виїзну акцію з розгортанням мобільного центру зайнятості в селі Липча на подвір‘ї загальноосвітньої школи. Участь у заході взяли 57 чоловік, серед них були 36 учнів випускних класів загальноосвітньої школи, безробітні мешканці села та присілків.

 

Під час роботи мобільного центру спеціалісти відповідали на запитання жителів, які здебільшого стосувалися наявності вільних робочих місць на підприємствах, в установах та організаціях міста й району. Також відвідувачі дізналися про професії (спеціальності), які користуються попитом на ринку праці, та про перспективи працевлаштування. Не залишилася поза увагою присутніх і така послуга центру зайнятості, як профнавчання та перенавчання безробітних. Відвідувачі ознайомилися з переліком професій, за якими на сьогоднішній день здійснюється професійне навчання за направленням служби зайнятості, паспортами навчальних закладів Закарпаття та перспективами подальшого працевлаштування за обраною професією. Випускники переглянули описи професій та вимоги до індивідуальних якостей працівника, пройшли тестування щодо майбутнього вибору професії. Фахівці служби зайнятості надали відвідувачам консультації щодо вибору професії, пошуку роботи, написання резюме, співбесіди з роботодавцем. Також обговорили питання участі у громадських роботах: місця та терміни їх проведення, умови організації та оплати.
 
Йшлося також про можливість пошуку роботи через Інтернет, зокрема портал «Труд». Усі присутні на заході отримали роздаткові інформаційні матеріали: брошури, буклети.
 
Одночасно вчителям та учням 7-10 класів Липчанської ЗОШ було презентовано «Профорієнтаційний діловий щоденник школяра». 252 дітей отримали це унікальне та цікаве видання Державної служби зайнятості. Використовуючи його протягом навчального року, учні дізнаються багато цікавого про світ професій, пізнають себе та обирають сферу майбутньої професійної діяльності.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також