На Хустщині провели конкурс закарпатських коломийок (ВІДЕО)

6
0

Це третій етап проекту під назвою «Збережемо традиції рідного краю», який започаткували у селі минулого року з метою національно – патріотичного виховання молоді.

У конкурсі змагалися школярі Вишківського освітнього округу, а це – з Вишкова, Яблунівки і Велятина. У результаті ж перемогла дружба.

Аби зміцнювати національно – патріотичний дух  молоді, ще  минулого року у Велятині вирішили започаткувати проект, який всіляко спонукатиме дізнаватися про  традиції рідного краю, зберігати і примножувати їх.  За рік досвіду набрались чималого, наразі конкурс проводять вже у кілька етапів.

Так, народився конкурс закарпатських коломийок, на якому діти презентують  співанки рідного краю. У кожного села, у кожної громади власна історія, свої звичаї, традиції та обряди.  Наскільки добре знають культуру краю – школярі довели. Діти грали на різних музичних інструментах, танцювали народні танці та демонстрували цікаве відео. Підбірку різних історичних фактів про зародження традицій у окремих населених пунктах Хустщини можна було бачити, як на великому екрані, так на книжково – ілюстраційній виставці. Усе до конкурсу підготували школи – учасниці. Оцінювало  старання дітей  компетентне журі. Оскільки всі старанно готувалися до конкурсу, переможених не було. У результаті перемогла дружба. До слова, конкурс закарпатських коломийок планують зробити традиційним й у подальшому проводити вже на районному рівні за участі усіх сільських шкіл.  

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також