На Хустщині у школах топитимуть вугіллям

5
0

У повній готовності. Практично всі школи Хустського району забезпечені вугіллям на зиму. Завезли паливо і в Яблунівку, де керівництво школи почало працювати за принципом: більше економити – менше платити.

Минув місяць з початку опалювального сезону. За цей час шкільна котельна працює в ощадливому режимі, адже цьогорічна осінь на диво тепла. Через це керівництво школи економить на паливі. Вдається економити і тому, що в класних приміщеннях замінені вікна на склопакети.

У минулому обігрів класних приміщень був затратним та виснажливим процесом. Тепер із роботою справляються чотири кочегари, які працюють позмінно. Їх достатньо, щоб підтримувати оптимальну температуру. Кажуть, що після заміни старих котлів на нові стало легше працювати. З новими котлами школа економить, комбінуючи види палива.

В тепліші дні опалюють дровами, заготовленими заздалегідь. Видатки ж на вугілля зменшилися, спалювати його стали на 30 відсотків менше. Зекономлені кошти планують витратити на перебудову котельні, яка наразі не відповідає нормам. Керівництво школи до зими вирішить ще одну проблему.

Планують завершити будівництво внутрішніх туалетів, для яких місця всередині шкільного приміщення в плані не передбачено. Тепер дітям не доведеться в холодну пору відвідувати зовнішні вбиральні. До зими залишилося не так і багато часу. Та школа готова зустріти холодну пору та з комфортом перезимувати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також