На Хустщині у судді-хабарника знайшли ще не задекларовані 6300 доларів США

3
4

У ході обшуку помешкання, окрім 10 тис грн, правоохоронцями виявлено та вилучено 6300 дол США які, як встановлено слідством, підозрюваний отримав з продажу власного автомобіля.

У даного судді вже вже є підозра по отриманні неправомірної вигоди у розмірі десяти тисяч гривень. У ході обшуку помешкання правоохоронці виявили ще 6300 доларів США. Як повідомив сам суддя, ці гроші він отримав з продажу власного автомобіля. але у декларацію цей факт не подав.

При цьому, у порушення вимог ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», суддя приховав отримання ним доходу від продажу автівки та «забув» подати декларацію про суттєві зміни майнового стану. За результатами розгляду адміністративної справи, суддю-правопорушника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 2 ст.172-6 КУпАП з накладено штраф у розмірі 1 700 грн.

Коментарі

ДЮ
До Юлія

Можливо автомобіль був заниженої вартості, або взагалі його не було у декларації...Такий закон....Це зміна майнового стану...Бо у тебе з’явилися гроші і ти мусиш пояснити звідки вони у тебе....Продав автомобіль? То внеси дві зміни в декларацію...Видали автомобіль і запиши гроші....

Ю
Юлій

Я одне не розумію- якщо продав автомобіль і отримав кошти то яка це зміна майнового стану? Був автомобіль стали кошти. Майно як було так і залишилося, лише в іншій формі. Чи хтось став багатший, чи про що мова?

17
1 700 грн

Стойило раді такого позора проводити всі ці дії і залучати стільки службовців?

ІШ
Ірка Шв.

Майже у гаті прятав як я

Читайте також