На Хустщині відремонтують амбулаторію

11
0

Гірські села нашої області рідко можуть похвалитись хорошим закладом освіти, медицини, культури. Село Липовець - не виняток з цього правила, але є надія, що скоро може ним стати. Міжнародна співпраця між Закарпаттям та чеським краєм Височіна вселяє надію в жителів цього гірського села Хустщини. Нещодавно сюди завітала делегація, яка оглянула сільську амбулаторію і внесла цей об’єкт до переліку закладів, які планують відремонтувати у рамках міжнародної співпраці.

У Липовці, що на Хустщині, сільська амбулаторія знаходиться практично у аварійному стані - ригелі даху у будь який момент під вагою снігу можуть завалитися. Шиферна покрівля вже тривалий час підтікає, від цього мокне стеля та відвалюється штукатурка. І як би тут не латали дах, через нетривалий час з’являються нові дірки. Ось така картина у діючому закладі охорони здоров’я, де щодня проводиться прийом хворих. Ремонти всередині приміщення роблять своїм коштом медпрацівники. А зі своєї кишені на все не вистачає, от і роблять найнеобхідніше.

Відтак старі дерев’яні двері та вікна, через шпарини в яких вивітрюється майже все тепло, майже повністю прогнила підлога, яка щільно вкрита грибком. Проблем додалось, коли сільську медицину перевели із підпорядкування сільських рад до районної адміністрації. Не було би щастя, та нещастя помогло. Через вкрай критичний стан Липовецької амбулаторії її вирішили внести до переліку об’єктів, які збираються привести до ладу у рамках міжнародної співпраці між Закарпаттям на Чеським краєм Височіна, делегація якого вже побувала у Липовці. Поки в селі сподіваються, районна влада володіє більшим обсягом інформації. Тож жителям села Липовець варто сподіватись, що скоро в їхньому селі відремонтують амбулаторію.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також