На конкурс "Природа очима дітей" у Берегово надійшло 210 робіт з усієї України та Росії (ФОТО)

14
0

25 квітня у фойє Берегівської РДА відкрилася виставка робіт учасників та лауреатів Міжнародного конкурсу дитячої художньої творчості «Природа очима дітей», приурочений до річниці Чорнобильської катастрофи.

Як розповіла Ольга Радик, директор Берегівського освітньо-культурного навчального центру нацменшин, цього року на конкурс надійшло 210 робіт від учасників з усієї України та Росії. Для виставки відібрали 154 картини.

Конкурс започаткували у Берегові ще 16 років тому. Згодом він став міжнародним - малюнки надсилали не тільки з України, а й Росії, Угорщини, Словаччини та Румунії. Найбільше творчих робіт надійшло минулого року - 1800. Цього року, мабуть, вплинула політична та економічна ситуація.

Утім рівень картин, малюнків дуже високий, - зазначають органіатори. А в мотивах значно поменшало сірих та чорних тонів.

Методист управління культури Ольга Сакалош розповіла, що було запрошено на Берегівщину також учасників виставки, разом з вчителями та батьками. Для них організували ознайомчу поїздку поїздку по області та району. Це стало можливим завдяки спонсорам - підприємцям Миколі Якимцю, Тібору Бірову, а також за всебічної підтримки Ласла Галаса, начальника районного управління культури та туризму.

Також відбулося офіційне нагородження переможців міжнародного конкурсу. Юні таланти отримали дипломи і подарунки. Серед лауреатів - учасники з Львова, Тернополя, Сокаля, Черкас, Луцька, Миколаївської (с. Врадіївка, Лиса Гора, Адамівка), Харьківської областей, Макіївки та Донецька. Також грамоту переможця отримала Надя Копил з міста Митищі (Московська область, Росія) та Сандра Пішковці з Мукачева.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також