На контроль над паводками Тиси витратять півмільйона євро

12
0

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса Держводагентства України 4 січня за результатами тендерів уклало угоди з угорськими компаніями на роботи зі створення спільної системи контролю на територіях України та Угорщини. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 

Закупівлі проведені в рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Покращення спільної українсько-угорської телеметричної системи для забезпечення протипаводкового захисту на рівні водозбірного басейну». Українські підприємства заявок на тендер не подавали.
 
ТОВ «Viziterv Environ» отримає 297тис євро за приведення до однієї системи паводково-акумулюючих резервуарів на угорській та українській територіях. У межах даної роботи необхідно гармонізувати українські та угорські схеми розвитку протипаводкового захисту та розробити Узгоджений План для запланованих акумулюючих ємностей і польдерів, а також для тих, які вже будуються в Угорщині та Україні.
 
ТОВ «Elcom» отримає 225 тис євро за вдосконалення спільної українсько-угорської інформаційно-вимірювальної системи шляхом трансформації телеметричної системи на спільно керовану систему контролю процесів. Необхідно удосконалити існуючу мережу (7 станцій) за допомогою встановлення приладів збору і вимірювання даних, а також  приладу вимірювання кількості опадів. Також для покращення протипаводкового захисту в систему АІВС – «Тиса» необхідно інтегрувати ряд водогосподарських споруд (насосних станцій, (розподільчих) шлюзів), необхідно створити систему відео-моніторингу для нагляду за виникненням випадків побутового засмічення і забруднення комунальними відходами у верхніх ділянках р. Тиса в м. Тячів, а також необхідно модернізувати серверне обладнання гідрологічної мережі.
 
На території  Закарпатської області на сьогоднішній день функціонують 30 гідрометеорологічних (вимірюються рівень води, кількість опадів, температура повітря) і 13 метеорологічних (вимірюються кількість опадів і температура повітря) автоматизованих вимірювальних станцій та 1 станція контролю якості води в м. Тячів,  які включені у єдину в Україні спільну українсько-угорську систему моніторингу паводків АІВС – «Тиса».  Але телеметрична  система на даний час не може вважатися розвинутою і довершеною, тому задля налагодження надійного управління системою необхідна модернізація вимірювальних станцій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також