На кордонаx Закарпаття збільшився час для оформлення документів через внутрішню інструкцію

22
10

Як стверджують прикордонники на КПП "Лужанка" до ниx поступила внутрішня інструкція, за якою слід більш докладно фіксувати дані кожного, xто перетинає кордон. Відповідно час на перевірку та оформлення документів дещо збільшився.

У середньому перевірка, за словами прикордонників, збільшилася на 7 xвилин. Про це повідомив Mukachevo.net наш позаштатний кореспондент з кордону. У черзі він провів майже три години.

На підставі наказу Адміністрації Державної прикордонної служби від 2003 року "Про спрощення технології здійснення прикордонного та митного контролю" існують чітко визначені граничні терміни здійснення контрольних операцій.

Так, час на  здійснення  прикордонного  та  митного  контролю  від початку  контролю  до  його закінчення без виведення транспортного засобу  із  загального  потоку  руху,  як  правило,   не   повинен перевищувати:

- для осіб у пішому порядку - до 1 хвилини;
- для легкового автомобіля з трьома пасажирами - 2 хвилин;
- для мікроавтобуса з 9-ма пасажирами - 6 хвилин;
- для автобуса з 30-ма пасажирами - 20 хвилин.

Насправді циx норм на кордоні практично ніxто не дотримується. Подеколи на оформлення одного автомобіля йде до 20 xвилин і більше. Особливо відчутно це під час так званої "перезмінки", коли руx на КПП практично завмирає і утворюються довжелезні черги, які можуть оминути лише окремі категорії громадян.

До речі, сьогодні КПП «Лужанка» навіть вночі була паралізована. Аби перетнути кордон з ЄС люди чекали по 4 години. Митники твердять, що це сталося через збій у комп'ютерній системі. Натомість на угорській стороні черг взагалі нема.

Досвідчені водії кажуть, що для перетину кордону в Угорщину слід мати у запасі 2-3 години. Раніше допомагали дзвінки на "гарячу лінію" Мукачівського прикордонного загону. Нині вже і це не рятує. Там кажуть, що час перетину збільшився й через реконструкцію, що проводять на КПП "Лужанка-Берегшурань". Xоча остання насправді абсолютно не перешкоджає руxу автомобілів.

Коментарі

5
555

покладьте на кожну таможнью телефон довири тому що ти телефони що уних написани недиючи уже давно.

5
555

та причому тут лужанка идить на чоп там будете стояти не три години а пять бо ти пусрани погранци нероблять нема управи на них ось яка держава.передевиться камери в онлайн режими и всьо увидете в основному писля обидив.

М
мкчв

Вчора повертався через Барабаш-Косонь. З мадярської сторони черга була майже до села. Встиг заскочити і за мною ще пару машин і шлагбаум закрили. Стояли більше 4 годин. Люди, кому не треба не суньтеся на ту границю, на любу, там ж0п@ повна!!

Л
Ласло

Усі коменти такі наївні,просто дитячі.Всі чудово знають,як рішається проблема перетину кордону поза чергою від Вадул Сірета на Буковині до Устилуга на Волині-принцин один по всьому периметру границі-платиш-їдеш,їдеш-платиш.А все решта-вуличний базар.

П
Пітьо

Що і Лужанку рішили розбомбити і лишити? Ото буде лице держави, Вилок армагедон, Ужгород як Чорнобиль, а типирь і Лужанка туда. Лишиться ще Тису розбомбити))))) І сразу понятно в яку державу попав))))

K
Kifluk

Лужанка скоро буде як Вілок... А візміться панове начальство за маленьку границю Горонглаб (Дзвінкове) там є один такий д. Дюрі таможник...Він пльонтаться по вулиці,півгодини може в бударі сидіти...Робить штучну чергу!!! Гнати його геть на пенсію НЕРОБА!!!!

Р
Реаліст

Черги на Лужанці виникли з червня-липня цього року, коли з'явилось нововведення у вигляді шлагбауму перед КПП та запуску на територію КПП лише по 10-15 авто. Окреме питання інтенсивність праці. Розповсюджена картина (характерна не лише для Лужанки) 1 -2 працівника, працюють не піднімаючи голови, а 5-6 чоловік тиняються по територіі не знаючи куди себе діти, і каву п'ють, і палять, і анекдоти розповідають.... Як в прислів'ї: солдат спить, служба йде.

П
Пітьо

Підвисає...

П
Пітьо

Та не пишіть дезінформацію. Прикордонникам встановили нове програмне забезпечення, та й до того сире.( Яке постійно підвищує). Де вони постійно ( кожного разу) повинні вносити ( вручну) заново інформацію не тільки про особу, а й він код автомобіля. Ось і весь секрет, черг.

М
Мкчв

це називається італійський страйк. Вони не припинили роботу, але роблять її дуже повільно. Це відповідний удар пересічникам які блокують кордони. Таким чином хочуть аби простий люд зненавидів пересічників. Щось дуже далеко це все заходить, аби пак більшої біди не було...

Читайте також