На "Красному полі" відбувся мітинг-реквієм до річниці проголошення Карпатської України (ФОТО, ВІДЕО)

10
15

Сьогодні, 15 березня, у меморіальному парку «Красне поле», що на Хустщині, відбувся мітинг-реквієм до 76-ї річниці проголошення Карпатської України.

Вшанувати пам'ять, приїхали люди з усього Закарпаття, голови міст, громадські організації, освітяни, та діти. Серед них були голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, заступник голови Закарпатської облради, міський голова Хуста Володимир Кащук, син посла сойму Карпатської України Андрій Щобей, перший заступник міського голови Мукачева Ернест Нусер, голова «Карпатської січі», начальники правоохоронних органів, спецслужб та інші

Хвилиною мовчання, молитвами та пострілами в небо вшанували тих, то тоді і тепер віддали своє життя за країну.

"Я схиляю голову перед матерями, родинами тих, хто на цьому полі втратили своїх рідних", - висловив шану голова Закарпатської ОДА Василь Губаль.

 

Мукачево.net

Коментарі

М
Монтян

www.youtube.com/watch?v=nPxSAZE812M&t=378 Украины больше НЕТ!

Д"
до "карпатоукраїнців"

Сподіваюсь, через декілька років, якщо ця країна ще буде "в купі" - ви дуже толерантно і з солідарністю будете відноситися до святкування Донбасом днів ЛНР і ДНР. Вони хоч не декілька годин проіснували!

К
ковач

Ушидк1 парт11-опоненты такой по парт1йных списках были удправлен1 у Думен. Ци за орган1зац11 тай проведення жидуськых погрому? Якым народом осп1ваный "геро1зм та траг1зм". Сп1ванка "плыне кача по тисин1" много май стара ги карпатська укр.1 нич ид нюй не маэ."Там над хустом ворон кряче" псевдонародна угадана якым ись галицькым бандеровцьом пропаганда.Зазв1дайте когось из старых люди ци они 11 знают? ци хуть чули даколи? Та яка она товгды народна? А ото што она написана на якомусь галицькому д1алектови котрый нико не знаэ у нас тому ся вы не чудуэте. У текст1 сп1ванкы "сорок тисяч воювало, кров невинну проливало". А там не было 500 чол. ото ушиткых войовало ище менше. май буш межи ними были пришлякы галичане) У селах дале ги 15 км.коло Хуста нико ни чув што она была тота Карпацька Украйина.А Гренджа-донськый розписуэ як у моюм руднум селови на м1тингу на пуддержаня Карп. Укр. уйшло 3000 чол.(из населеня 3500.Ище м у 90-х зв1дав старых люи за тот м1тинг- нико нич не чув так ги за Карп.Укр

К
Ковач

Иване, пишете ся по нашому, а так1 дурниц1 пишете(перебачте за тафтологию)Нияко1 "найяскравышо1 стор1нки" нигда не было. Была лем пропаганда. Ги кой пише чистованый пан Олег, узьм1т та прочитайте хуть книгу англицького журнал1сты В1нча "Одноденна держава" бо наникаэтеся к1н, прочитаэте даяку брехню укр. журнал1зду, а пак комусь штось хочете доказовати.Э много на нын1 розсекреченых н1мицькых чиськых мадярськых документу того часу. Они безапеляц1йно доказуют же Карп. укр. была лем сарсамов (1нструментом)про Г1тлера, обы упозыровало ож Чехословакия негодна сама екзистовати 1 тым управдати 11 анексию. Тай напудити поляку "великов Украйинов" обы они нич не мали проту анекси1 чехословак11. Авы туй найшли обэктивного персонажа Гренжу-Донського))) Што ун мав писати у свойых "в1ршах" окрем за ото якый герой ун сам тай ушитк1 с1човикы? За коцлагр Думен де национал1шты замучили тисяч1 люди? Ци за "чесн1" уборкы де окрем УНА у бюлитньови не было н1 эдно1 парт11?

О
Олег

До Іван Габор...Брехня все увас там все збудовано на брехні Карптаську Україну ніхто не визнав такщо ніяка держава то не була.Просто галицкі фанатики намагалися собі урвати шматок Чехословачини під шумок та під патронатом Гітлера .Бій тривав 1 час Волошин з казною втік до Праги а Шухевич кинув свою армію втік до Відня звісно за декілька місяців до того встигли збудувати концтабір Думен!РАджу прочитати книгу Майкла Вінча історія одноденної держави .Він Англієц чого йому брехати?А от гренджо доський то добре знаємо за кого був добре що ще Ірину Фаріон не питають про ті події:))

К
ковач

Керекеше, малфо фаш1стська, матт1рь си 1ди напудь! Митре галицькый- ото што Боплан провюх списованя быванцю у товгдышнюй Украйин1, а не лем описовав што вид1в тай чув коли бов тамкы, э великоэ научноэ удкрытя, зо котрым вас здоровляю! Поражу вам б1сти скор1 та зарег1стровати го у нобильовськый кум1тет! А кить бы сьте знали што у часох Боплана (тай довго по ньому) русинами ся называли не лем нын1шн1 украйинц1 ай ище руськ1 тай б1лорусы были бысьте в ужас1. Типирь што упувысте 1 они "конарикы" великого "эдиного укра1нського народу"?

ІГ
Іван Габор

Карпатська Україна - це одна з найяскравіших сторінок історії. І не тільки української. Невеличка частина українського народу продемонструвала силу духу та прагнення бути у складі Великої України. А критикам раджу прочитати спогади та вірші активного діяча Карпатської України Василя Гренжі-Донського. Героїзм учасників Карпатської України, трагізм їх долі оспіваний народом. Послухайте пісні "Ой над Хустом ворон кряче" та "Пливе каче по Тисині" Сьогоднішньої ж ситуація в Україні не було би, якби ми всі були гідними пам'яті героїв Карпатської України

К
керекеш

Закарпаття буде українським або буде безлюдним!!

К
керекеш

Ого кілько латентних сепарів коменти лишило. Хлопці йдіть на блядки а не ананіруйте на кацапські історії.

Д
ДмитроГалицький

Почитай перепис населення від Боплана та його опис України. Олег - в ужасі.

О
Олег

Ганьба !!!!!Яка Карпатська Україна ?Нашто нам бандерівськи казки розказують ?Була Карпатська Русь у 1918 році її визнала Англія США Франція та інші держави антанти !!!А те що зараз нам штовхають то була брехня та галицка фантазія хворих дегенератів яких Мадяри швидко вилікували разом з Поляками!Досить вже брехати нам .Карптаська Україна існувала тільки в хворій уяві галицкіх націоналістів !Прочитайте книгу Майкла Вінча от там уся правда а не казки з галичини нам розвопідайте будласка досить вже брехні

1
123

вот такое руководство области ,куда мы идем ?????? спрашивается?????? просмотрите видео еще раз грамотность человека на высшем уровне с минусом !!!!

Д
дегенерат!

шо за карпаттська україна? неприписуйте всьо до україни й синьо жовтої рянди!!! за 23 роки сплошний позор!! ганьба з тимиж родичами європейцями говорити що нашоє суспільство то дегенерати!

С
старожил

чехи не то шо мадяри в 1939 році вони би туй вас з потрохами....існувала после провозглашения якими то .........майже 4 години а пак втік у Польшу а не мадяри го убили а самі поляки прибрали .. вот так мої діточки . читайте новейшу історию там все натрактують "як має бути" я то ще все помню на жаль і плачу.я уже був им сидячи туй на ЗАКАРПАТТІ громадянином вже и не помню котрої страни.. я ся родив при чехах...я такої жеброти як зараз є такої ничети ще не видів. Ви ще не догаздувалесьтеся ?Показали послідні 24 роки вашого газдівства .Мені соромно перед внуками , якщо вони щось питають я не хочу правду їм повісти,правнуки ще не розуміють повністю !!!

С
старожил

Вибачте я не зможу зрозуміти про яку карпатську україну іде мова ? В якому році то було ? Не треба фальсифікувати історію рідного Закарпатья.Ніякої тут України не було в ті часи і скоро її і не стане якщо так піде дальше.Сліва нема . Схаменіться !!!!

Читайте також