На культурній ниві Закарпаття нині тривають мистецькі `жнива`

6
0

Найкращі закарпатські вистави отримають премії

Осінь для театральних мистецьких колективів — пора відповідальна, адже щороку в останні його місяці підбиваються підсумки творчої діяльності за рік, відбувається визначення кращих з кращих на здобуття обласної театральної премії імені братів Шерегіїв.



Цей рік не є винятковим. У жовтні всі чотири театри області запропонували свої творчі роботи на розгляд журі, яке вже закінчує перегляд вистав — кандидатів на здобуття премії.



Минулого тижня такі перегляди відбулися в Закарпатському обласному державному українському музично-драматичному театрі, який цього разу запропонував дві знакові вистави. Це — п`єса «Слон» — автор Олександр Копков (режисер-постановник Олександр Саркісьянц) та «Додому» Людмили Розумовської (режисер-постановник народний артист України Анатолій Філіппов). Обидві вистави дуже актуальні і розкривають злободенні теми: Голодомор 30-х років та дитяча безпритульність.



Є відчуття, що комісія на чолі з відомим в області діячем культури Василем Габорцем високо оцінить обидві вистави, а їхні постановники і головні герої будуть достойно відзначені перед Новим роком преміями.



Василь КОВАЛЬ, керівник літературно-драматичної частини Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також