На лікування, іспит та на похорони: кому ще дозволено потрапити до Угорщини

16
0

У разі надзвичайних обставин - включаючи медичне лікування, похорон родича, складання іспиту - особисто заступник начальника національної поліції Угорщини може дозволити в'їзд до країни іноземцям.

Як повідомляє угорський портал napi.hu, для цього існують дві умови: якщо медичний огляд не виявив підозри на зараження COVID-19, і ця особа була зареєстрована для проходження домашнього карантину.

Надзвичайні обставини, за яких можуть дозволити в'їзд до Угорщини іноземцям:

- участь у судовій чи адміністративній процедурі в Угорщині, за наявністю офіційного документу;

- ділова поїздка, що підтверджена центральним урядовим адміністративним органом, державною адміністрацією;

- невідкладна медична допомоги на основі запрошення медичного закладу;

- складання іспитів для учнів та студентів, за довідкою, виданою навчальним закладом;

- робота, пов'язана з перевезенням пасажирів, обґрунтована довідкою, виданою роботодавцем;

- на поховання родича.

Заява на прийняття рішення може бути подана лише угорською мовою в електронному вигляді, відповідно до форми форму, розміщеної на веб-сайті поліції. Прийняте рішення не може бути оскаржено в суді, воно є остаточним.

Нагадаємо, що з 6 травня 2020 року постановою уряду Угорщини запроваджено також механізм в’їзду іноземців на територію Угорщину для здійснення сільськогосподарських (сезонних) робіт.

Для цього роботодавець повідомляє в електронному вигляді офіс прикордонної поліції визначеного пункту пропуску за 48 годин до в’їзду іноземця. У повідомленні зазначається ім’я запрошеного працівника, номер його паспортного документа, а також відомості щодо виду діяльності, запланованого строку роботи та місця проживання.

Іноземцю необхідно пройти перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію. Якщо працівник є громадянином третьої країни, у т.ч. України, додатковою умовою є наявність дійсного трудового договору з роботодавцем або оригіналу чи копії документа про працевлаштування. Після в’їзду в Угорщину запрошений працівник реєструється в епідеміологічному органі.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також