На лікування онкохворого закарпатця шодня передбачено близько 200 грн

9
0

Йдеться про тих, хто знаходиться на стаціонарному лікуванні у Закарпатському обласному клінічному онкологічному диспансері.

Про це під час прес - конференції зазначив головний лікар обласного клінічного онкологічного диспансеру Андрій Русин.  На харчування хворих витрачають близько 15 грн, виняток – пільгові категорії населення. Один день пацієнта на ліжкомісці вартує у середньому 200 грн, у залежності від стадії захворювання. Наразі в області живуть 18 людей з онкозахворюваннями.

Обговорили під час зустрічі і питання хоспісної медицини. Так, лікар категорично проти створення на території лікарні хоспісного відділення. Мотивують це тим, що пацієнти і без цього знаходяться у відчаї, а спостерігання смерті інших людей ще більше їх засмутить.

Нагадаємо, сьогодні відзначають Всесвітній День боротьби з онкозахворюваннями. За словами медиків, за останнє десятиліття в Україні так само відмічається зростання онкологічної захворюваності. Кількість первинних хворих на злоякісні новоутворення становить майже 160 тисяч осіб.

На сьогодні в державі проживає понад 1 млн людей, які в різний час перенесли онкологічне захворювання. Щороку лікарі виявляють тисячі нових випадків недуги, від раку помирають майже 90 тисяч українців, з яких понад третина - особи працездатного віку. Рак є причиною 15% смертей українців і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також