На Мадагаскарі виявили невідомого науці хижака (ФОТО)

8
1

На Мадагаскарі виявлено мангустоподібну м'ясоїдну істоту, яке раніше була невідома науці. Вперше цей дрібний хижак був помічений в 2004 році, коли купався в озері, але тоді зоологам не вдалося розглянути звіра поблизу, і тому стверджувати, що мова йде про невідомий науці вид ссавців, вчені не могли. Лише через майже рік дослідникам вдалося виловити кілька екземплярів і уважно вивчити їх

Як повідомляє журнал Systematics and Biodiversity, Вонтсіра Даррелла нагадує свого найближчого родича - бурохвостого мангуста, що мешкає в лісах в східній частині острова, але має деякі відмінності в забарвленні, структурі черепа, формі зубів, а також у розмірі та формі подушечок лап. Живе Вонтсіра Даррелла в навколоводному середовищі, добре плаває. Харчується рибою і дрібними ссавцями, що мешкають в озері.

Дослідники вважають, що відкриття нового ссавця - явище в сучасній науці надзвичайне, а в цьому випадку мова йде про вкрай рідкісний вид тварин.

Проте вчені відзначають, що радість від відкриття нового хижака зводить нанівець загроза зникнення цього підвиду мангустів. Вони попереджають, що в результаті забруднення навколишнього середовища і зростання популяції інших видів тварин ареал проживання Вонтсіри Даррелла, який і без того обмежується незначною частиною берега Алаотра, постійно скорочується, що загрожує вимиранням унікальному мадагаскарському хижакові.

Нагадаємо, раніше Світовий фонд дикої природи (WWF) напередодні конференції з Конвенції ООН про біологічне різноманіття оприлюднив звіт про те, що в 2009 році в Південно-Східній Азії були виявлені 145 нових видів тварин і рослин.

Коментарі

К
Кнут

Невідома тварина на Мадагаскарі - це біглий Ратушняк після виборів!

Читайте також