На Масляну в Ужгороді кипіли хокейні пристрасті (ФОТО)

16
1

Морозний суботній ранок зустрів шанувальників чоловічої гри яскравим сонечком і підбадьорливою температурою повітря. На льоду ковзанки «Ice Land» схрестили ключки дебютант чемпіонату Закарпаття ХК «Синевир» і ХК «Спартак 46».

Новачки виявилися не боязкого десятка і в першому періоді зробили серйозну заявку на перемогу. Капітан «синьооких» Валентин Свалявчик тричі відзначився у воротах Володимира Мельникова. Ветерани теж не збиралися засиджуватися в обороні, зусиллями Володимира Галагана і Валерія Баранова скоротили різницю в рахунку, але перед самою перервою «Синевир» знову закидує: 4:2. Шайба на рахунку Костянтина Тарасова.

Другий відрізок часу видався не менш цікавим. Тільки рахунок змінився з точністю навпаки – період за «Спартаком 4:2». У «червоно-білих» відзначився дублем Мілан Готра і два Володимира – Галаган і Міглас, за «озерних» закидували Олександр Шитт та Іван Кулик. Відтак, на останню перерву команди пішли за нічийного результаті 6:6.

Третій період видався спекотним, незважаючи на мороз. Уболівальники обох дружин підтримували і своїх гравців, і самих себе. На льоду тим часом кипіли неабиякі пристрасті, часом «перелітаючи» через бортик. Команди обмінюються забитими голами, вони на рахунку Мігласа і Свалявчик. На радість підмерзлих фанатів визначення переможця переноситься на овер-тайм, до речі вперше за весь чемпіонат. 

У додатковий час удача, як в казино посміхнулася новачку – хокеїстам «Синевиру». Вирішальний гол записує в свій актив капітан команди Валентин Свалявчик і виходить в лідери серед бомбардирів – 5 шайб.

Будемо сподіватися, що вдалий старт синевірців привнесе в чемпіонат гостроту і непередбачуваність. За це вболівальники люблять хокей і готові ще прийти на каток, незважаючи на холод.

На наступний день перед відкриттям свята «Ужгородська планчінта» проводився товариський матч між «Ужгородськими Вовками» і «Шахтарським Барсом». В черговий раз клуби з Галичини ніяк не доїдуть до Ужгорода і найсильнішим хокеїстам Закарпаття доводиться влаштовувати спаринги для підтримки спортивної форми між собою. До слова матч видався зовсім не з розряду «товариських» і був насичений гострими атаками і силовою боротьбою. У кінцівці зустрічі «вовки» роблять останню спробу уникнути поразки, замінюючи голкіпера на польового гравця, але в підсумку пропускають. Безкомпромісний поєдинок закінчився перемогою шахтинців з рахунком 7: 5.

 ХК «Закарпатські ведмеді» в наступному турі розіграшу ЗУАХЛ на виїзді зустрічаються 18 лютого з ХК «Львів» і 19 лютого з львівським «Експресом».

Коментарі

?
?

Заголовок бомба, масляна не тоді коли ти вдома або на вулиці їсиш гливкі млинці...

Читайте також