На мера Ужгорода напав п’яний хуліган з “Байкалом”

6
0

так оцінили вчорашній замах на Ратушняка правоохоронці

Спiвробiтники Ужгородського МВДСО дали оцінку вчорашньому замаху на мера Ужгорода Сергія Ратушняка. Як виявилося, зловмисник у стані сильного алкогольного сп’яніння неадекватно відреагував на прохання працівників, які викладали бруківку, зійти з ремонтованої ділянки. Сергій Ратушняк устряв у конфліктну ситуацію вже тоді, коли молодик вимахував предметом, схожим на пістолет. У затриманого вилучили пристрій пневматичної дії `Байкал` калібру 4,5 мм та 8 металевих кульок до нього, які направлено на дослідження в НДЕКЦ при ГУ МВС. Пристрій не є вогнепальною зброєю. Про це ZAXID.NET повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області.



Нагадаємо, 13 квітня о 19.50 в міліцію звернувся міський голова Ужгорода Сергiй Ратушняк який повідомив про те, що о 17.50 на вул. Фединця в Ужгороді невідома особа погрожувала йому та працівникам, що виконували ремонтні роботи біля хiмiчного факультету УжНУ, предметом, схожим на пістолет.



Відомі деталі цієї пригоди. Будівельники проводили ремонтні роботи неподалік хімічного факультету УжНУ. Територія, де тривали роботи, була огороджена стрічкою. Невідомий молодик розмовляючи по мобільному телефону, зайшов на територію, де проводилися роботи. Було видно, що людина перебуває в нетверезому стані. Будівельники зробили хлопцеві зауваження, на що той відреагував агресивно. Відклавши “мобілку”, він вихопив предмет, схожий на пістолет, і почав погрожувати будівельникам.



Свідком цього інциденту став ужгородський міський голова Сергій Ратушняк. Мер зробив хулігану зауваження, на яке той не зреагував, а почав і йому погрожувати. Викликали міліціонерів Державної служби охорони (ДСО), відділення яких розташовані неподалік від місця пригоди. Хулігана було доставлено в міське управління міліції. Затриманий був настільки п’яним, що не міг давати пояснення.



Наразі подію розцінюють як хуліганство. У разі, якщо буде порушено кримінальну справу за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), це грозить затриманому або штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до півроку, або обмеженням волі на строк до трьох років. Якщо ж хуліганські дії вчинено із застосуванням вогнепальної чи холодної зброї, або іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь виготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, то такі дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.



Вилучений від хулігана пристрій пневматичної дії “Байкал” не вважається вогнепальною зброєю. Для придбання “Байкала” не потрібен спеціальний дозвіл - його можна вільно придбати в спецмагазинах зброї за паспортом, або на ринку. Володіння пістолетами пневматичної дії не карається законом.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також