На місці понівечених ужгородських сакур посадили нові

10
0

Сьогодні на Слов'янській набережній обласного центру висадили понад півсотні саджанців сакури. Нові деревцята прикрасять набережну, замінивши ті сакури,котрі були поламані у ніч на 21 травня.

На набережну з лопатами вийшли міські та обласні депутати, голова обласної ради Іван Балога, мер Ужгорода Віктор Погорєлов та члени виконкому.  Тут все ще сподіваються висадити найдовшу у Європі сакурову алею. Минулої весни ця ідея, вочевидь, комусь не сподобалась.

55 новонасаджених саджанців - це подарунок місту від Віктора Балоги. За словами  мера Погорєлова, кожна з них коштує понад 1200 гривень.

Майже 5 місяців тому тут було понищено 53 сакур. Хто стоїть за вчинком, який мер Погорєлов згодом назвав  прикладом «моральної потворності» – досі невідомо. Два місяці згодом міліція інформувала, що знайшла свідків, які ніби-то бачили зловмисників. І хоча за голову вандалів міський голова Віктор Погорєлов був ладен виділити з міського бюджету 15 тисяч гривен -  до сих пір немає жодного просування у розкритті справи.

Фоторепортаж з місця події чекайте незабаром.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також