На Міжгірщині реформування системи охорони здоров’я вважають недоречним

11
0

Чергове пленарне засідання І сесії райради VI скликання вступним словом відкрив її голова Іван Ярема, який ознайомив присутніх з порядком денним сесійного зібрання і попросив склади лічильної комісії та секретаріату зайняти відповідно свої робочі місця і приступити до виконання функціональних обов’язків.

Відтак Іван Васильович оприлюднив прізвища новопризначених посадовців районної ланки між пленарними засіданнями І сесії райради VI скликання. Це, зокрема, голова РДА Василь Щур, начальник УП та СЗН РДА Іван Роман, начальник РВ УМВС України в Закарпатській області Юрій Пеца та його заступник Дмитро Балог. Побажав їм плідної роботи на благо горян і розквіту незалежної України.

Далі головуючий Іван Ярема надав слово для виступу зі звітом РДА з виконання Програми соціально-економічного розвитку Міжгірського району на 2010 рік першому заступнику голови райдержадміністрації Василю Радовецькому. Він же після прийняття рішення з даного питання порядку денного депутатського зібрання оприлюднив основні тези Програми соціально-економічного розвитку Міжгірського району на поточний рік, яка з низкою доповнень, висловлених депутатами Іванишом, Сегляником, Карпович, була одностайно затверджена депутатами райради.

В ході свого виступу Василь Степанович відповів на ряд запитань депутатів Терелі, Іваниша, Купецького, а також і головуючого І.В. Яреми. Наразі присутній на сесійному зібранні голова РДА В.М. Щур наголосив, що всім не слід забувати про те, що доповнень до вищеокресленої програми можна зробити багато, та чи зможемо ми їх втілити в життя упродовж поточного трудового року.
Далі голова районної ради І.В. Ярема запропонував для розгляду й обговорення такі питання порядку денного: “Про внесення змін до регламенту районної ради VI скликання”, “Про затвердження плану роботи районної ради на 2011 рік” та “Про внесення змін у перелік і склад депутатських постійних комісій та президії районної ради”. За його ж пропозицією депутатами прийнято рішення про те, щоби чергові сесійні зібрання відкривати і закривати виконанням державного Гімну України.

В рамках питання порядку денного “Різне” обговорено також низку районних програм, розроблених у межах видатків районного бюджету в частині делегованих повноважень. Зокрема, “Про внесення змін до Програми матеріально-технічного утримання адміністративного будинку Міжгірської районної ради і прилеглої до нього території на 2011 рік”, “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Міжгірського району на 2011 — 2015 роки”, “Про затвердження спільних розпоряджень, прийнятих у міжсесійний період головою райдержадміністрації та районної ради”.

Заслухавши звіт начальника фінансового управління РДА Н.В. Юртин про виконання районного бюджету на 2010 рік районною радою, прийнято рішення затвердити звіт про виконання районного бюджету на 2010 рік по загальному фонду з доходів у сумі 158638029 грн. 94 коп. та з видатків у сумі 159702490 грн. 96 коп., а з спеціального фонду з доходів у сумі 4621940 грн. 87 коп. і видатків — у сумі 5458614 грн. 35 коп.
У своєму виступі “Про внесення змін до рішення районної ради від 30.ХІІ.2010 року за № 24 “Про районний бюджет на 2011 рік” Надія Вікторівна оприлюднила перелік об’єктів, на які в першу чергу будуть спрямовані бюджетні кошти в поточному році.

Загальне пожвавлення у залі настало в ході виступу начальника відділу охорони здоров’я РДА О.М. Маршалик з доповіддю “Про стан та план реформування системи охорони здоров’я у районі” та виступу співдоповідача з цього ж питання — головного лікаря районної лікарні В.І. Царя. Їм довелось відповісти на ряд запитань депутатів Іваниша, Хили, Стецюнича, Купецького, Терелі щодо переваг і недоліків запропонованого проекту реформування системи охорони здоров’я у районі, його впливу на якість медичного обслуговування горян у цілому.

Більшість виступаючих висловилась за те, щоби зберегти все те, що маємо в системі охорони здоров’я району на сьогоднішній день, а все нове запроваджувати нас змусять вимоги часу і новітні технології медичного обслуговування горян. За цього головуючий Іван Ярема вніс пропозицію включити до складу комісії з вивчення даного питання депутатів — фахівців медичної сфери.
У своєму виступі начальник відділу Держкомзему у Міжгірському районі Н.М. Больбан оприлюднила порядок розгляду та затвердження технічної документації з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів Запереділля та Вучкове. Далі вона у своєму виступі озвучила проект землеустрою щодо встановлення зміни меж (с. Репинне) згідно з чинним земельним законодавством. З детальними роз’яснен-нями з цього приводу виступив сільський голова Репинного Ю. І. Юртин.

В ході розгляду питання “Про передачу майна”, а саме спеціального (пожежного) автомобіля ГАЗ-66, державний реєстраційний номер АО4532АІ, який знаходився на балансі ЗМПО Міжгірського району на баланс Пилипецької сільської ради, начальник відділу управління майном районної ради І.І. Добоні та начальник РВ УМНС І. В. Іваниш висловились за позитивне вирішення даного питання у майбутньому.
Далі головуючий І.В. Ярема надав слово для виступу начальнику відділу Держкомзему в Міжгірському районі Н.М. Больбан, яка запропонувала депутатам включити до переліку пам’яток духовно-культурної спадщини земельну ділянку на Синевирському перевалі площею 0,58 га. Йдеться про землю, на якій вже багато років проводяться свята районного й обласного рівнів, пленери художників тощо.

Депутати одностайно висловились за те, щоби включити дану земельну ділянку до переліку пам’яток духовно-культурної спадщини Міжгірщини.

Опісля цього Іван Васильович Ярема озвучив рішення щодо створення двох спеціалізованих класів інтенсивної педагогічної корекції при Міжгірській СЗОШ І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів ім. Августина Волошина, а також зачитав Звернення депутатів райради до Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова та Голови Держмит-служби України І.Г. Калетніка з приводу відновлення роботи Міжгірського митного поста, так як переведення даного у м. Виноградів негативно впливає на розвиток малого і середнього бізнесу, фактично гальмує розвиток економіки Міжгірщини. Тим паче, що сертифікати на сировину оформляються в Ужгороді, а екологічна декларація — у Хусті.

Наразі Іван Васильович зачитав і текст Звернення депутатів райради до Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної служби заповідної справи України та Закарпатської облради щодо сприяння у виділенні коштів для проведення в НПП “Синевир” робіт із внесення змін до “Проекту організації території, встановлення меж в натурі територій НПП “Синевир” із виготовленням відповідних державних актів на право постійного користування землями нацпарку, що дозволить провести розмежування земель комунальної, державної власності та природозаповідного фонду і врегулювати конфліктну ситуацію між територіальними громадами населених пунктів Тереблянської долини.

У своєму виступі заступник голови РДА І.С. Ледида поінформував депутатів щодо встановлення лімітів спеціального використання природних рослинних ресурсів місцевого значення на 2011 рік. З обговорених питань було прийнято відповідні рішення.

Незадовго до перерви головуючий І.В. Ярема оголосив, що після неї згідно з чинним порядком денним відбудуться вибори заступника голови районної ради. Однак у цій справі депутати не були одностайними і вибори заступника голови райради відбудуться на черговій сесії райради VI скликання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також