На Міжгірщині відбулось футбольне свято краю

8
0

У сфері спорту — зокрема футболі нашого верховинського краю, утверджується добра традиція.

 

Після фінішу чемпіонату Міжгірщини, а точніше сказати — напередодні Нового року час підбивати ретельні підсумки минулих баталій на полях і, зрозуміло, удостоювати заслужених шаноб кращих. На подібний церемоніал, який відбувся минулої п’ятниці у малому залі засідань райради, завітав сам голова федерації футболу Закарпаття, депутат облради Михайло Ланьо, що, безумовно, додає честі нашому району.
 
На зібранні були присутні перші керівники гілок влади району Василь Щур та Іван Ярема, член виконкому обласної федерації футболу, депутат облради — наш земляк Юрій Гнепа, голова федерації футболу Міжгірщини Євген Бундзяк, ентузіасти спорту і, звичайно, команди-призери першості.
 
Під час вступного слова Євген Бундзяк відзначив, що окрім чемпіонату району відбулися також розіграш кубка Міжгірщини, матч за суперкубок. Всі змагання пройшли у напруженій боротьбі, особливо першість, переможець якої визначився лиш на фініші — ФК “Міжгір’я” на два очки випередив ФК “Колочава- Негровець”. Третє місце цього разу завоювали репинські “Карпати”, що свідчить про ріст майстерності команди. Непогану гру демонстрували “Смерічка” (Річка) та ФК “Брадолець”, які у турнірній таблиці слідом за призерами. Виступаючий відзначив, що у минулому чемпіонаті взяли участь 8 клубів. На жаль, серед них не виявилося цього разу команд з Лозянського, Майдану, Синевира, сіл, котрі мають футбольні поля і неодноразово були в числі одних з сильніших. Євген Бундзяк висловив впевненість, що наступного разу кількість колективів у чемпіонаті збільшиться і назвав тих, хто дбає про популярну гру в місцевості, зокрема, Володимира Юртина, Івана Скопича, Юрія Леднея, Василя Бігаря та інших.
 
Голова РДА Василь Щур наголосив на зміцненні спортивної бази, приміром, що облаштовані роздягальні на райцентрівському стадіоні “Авангард”, навесні буде проведено облаштування трибун для глядачів, на футбольних полях деяких сіл будуть встановлені залізні ворота. Для підняття рівня чемпіонату, сказав він, необхідно бути активнішими сільським головам.
 
У свою чергу голова райради Іван Ярема оголосив, що підготовлена Програма розвитку футболу в районі, яку буде розглянуто на черговій сесії районної ради. Вона повинна дати поштовх і прогрес дитячому футболу, розвитку тренувальних баз, облагородженню футбольних полів для виховання футболістів такого рівня, як, скажімо, такі вихідці з Міжгірщини, як Юрій Путраш, який грає за сімферопольську “Таврію” або Василь Шегда, котрий захищає кольори відомого молдавського клубу “Ністру” та Михайло Кополовець, який захищає честь Львівського клубу “Карпати”. Вже зараз треба визначитися із тренером команди “Верховина”, юнацького та дорослого складу, розпочинати комплексну підготовку команд до участі в обласних змаганнях.
 
Михайло Ланьо з приємністю констатував факт про турботу влади до спорту, висловив впевненість, що і міжгірська “Верховина” відродиться у чемпіонаті Закарпаття. До речі, за очільництва Михайла Івановича футбольної федерації області цього сезону першість пройшла вже в двох лігах, імідж чемпіонату явно підвищився внаслідок видовищних матчів і гострою конкуренцією команд за призові трофеї. “Міжгірщина останнім часом поповнилася штучними міні-полями, але цьому краю потрібно і більше значних за розміром подібних арен”, — резонно зазначив Михайло Ланьо і втішив по-діловому посприяти у цьому плані.
 
А потім відбулося нагородження. Давно вже не було стільки відзнак, як за цього спортивного заходу. Подяк і грамот удостоїлися як футболісти, так і тренери, арбітри, ті, хто підтримує футбол. З-поміж них Іван Скопич, Іван Ігнатюк, Володимир Юртин, Тарас Шкирта, Іван Матійків, Юрій Ледней, Василь Бігар, Олег Рубець, Юрій Красняник, Василь Баран, Тарас Бартків, Іван Шемет. Винагороди — спортивні статуетки отримали і кращі в номінаціях: арбітр — Олександр Бланк, голкіпер — Олександр Красняник (ФК “Міжгір’я”), захисник — Володимир Юртин (ФК “Карпати”, Репинне), нападник — Володимир Пуга (ФК “Колочава-Негровець”), кращий гравець чемпіонату — Владислав Панюта (ФК “Смерічка”, Річка), капітан команди — Ігор Лолин (ФК “Міжгір’я”), універсальний гравець — Василь Сюгай (ФК “Колочава-Негровець”).
 
А на команди чемпіонів та призерів чекала аж ціла колекція нагород — кубок, медалі різного блиску, м’ячі, футбольна форма, дипломи, конверти з грошовими винагородами. М’ячі подарували навіть командам, що були за межами призерів, тобто тим, що посіли з 4 по 6 місця.
 
За приїзду голови федерації футболу Закарпаття Михайла Ланя у Міжгір’ї справді була футбольна фієста. До речі, згідно з Указом Президента України за № 1096/2011 за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного футболу, досягнення високих спортивних результатів, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 20-річчя Всеукраїнської громадської організації “Федерація футболу України” Михайла Івановича Ланя, голову федерації футболу Закарпаття нагороджено орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також