На море - в Україну: де безпечніше відпочивати на пляжних курортах?

5
3

Чотири "морські" області України готові прийняти відпочиваючих, оскільки показники захворюваності коронавірусом відповідають критеріям МОЗ.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка наразі бажаючи відпочити на морі в Україні можуть поїхати в Одеську, Херсонську область, Запорізьку, Миколаївську області.

ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ. У списку розповсюдження коронавірусу на 12-місці - Одеська область – 1698 (+66), 22 летальних випадків.

Усього станом на 29 червня COVID-19 підтвердили у 1630 людей з Одеської області. З них 1284 інфікованих – мешканці населених пунктів регіону, решта 346 хворих – з Одеси. Безпосередньо в Одесі одужали 243 людини, померли – 9.

До речі, нещодавно фахівці Одеського обласного лабораторного центру МОЗ дослідили якість морської води в Одесі та області. За результатами дослідження, зразки з 5 пляжів міста не відповідали санітарним нормам.

Також перевищення норм санітарно-хімічних показників виявили у Дністровському й Хаджибейському лиманах та річці Барабой, що на Одещині. Усі з досліджених 12 проб не відповідали вимогам.

Найвідоміші курорти Одеської області - Затока, Кароліно-Бугаз, Санжійка, Грибівка, Чорноморськ, Фонтанка, Южне та інші.

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ. На 18-му місці - Запорізька область. 572 (+2), 17 летальних.

На ранок 30 червня у Запорізькій області зареєстровано 572 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 2 нових випадки захворювання.

Випадки захворювання виявлені: м.Запоріжжя – 436 осіб (2 нових випадки), м.Мелітополь – 33 особи, м.Бердянськ – 14 осіб.

Область з південної сторони омивається Азовським морем. Найбільш відомі курортні містечка - Бердянськ, Кирилівка, Приморськ, Набережне, Приморський Посад, Новопетрівка та інші.

МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. На 21-му Миколаївська область. 444 (+2), 10 летальних. Станом на 10:00 29 червня на Миколаївщині всього зареєстровано 444 підтверджених випадків COVID-19, серед них 60 медиків.

Загальна статистика за місцем проживання: м. Миколаїв – 76 людей; м. Южноукраїнськ – 129 людей; м. Первомайськ – 15 людей.

Найвідоміші курорти Миколаївській області - Коблево, Очаків, Чорноморська коса, Кінбурнська коса та інші.

ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ, На 24-му - Херсонська область. 191 випадків, 3 летальні. У Херсонській області протягом доби нових випадків інфікування коронавірусом COVID-19 не виявлено.

Наразі в області лишається 12 інфікованих - 7 у Херсоні, 3 - у Білозерському та 2 - у Бериславському районах.

Слід нагадати, що Херсонська область розташована в степовій зоні, на півдні України, має вихід одночасно до двох морів - Чорного і Азовського.

На Херсонщині розташовано чотири райони, що мають вихід до моря: Голопристанський, Скадовський, Каланчацький, Генічеський. Найвідоміші курорти - Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт, Хорли, Генічеськ, Генічеська Гірка, Щасливцеве, Стрілкове.

Нагадаємо, що у на дідівському озері на Берегівщині аншлаг.

Коментарі

О
Одесса

Черное море в Одессе зацвело и превратилось в "кисель"

М
Митрьо

МАЙ ліпше на дідівському озері на Берегівщині там море пробило дірку та зайшло і там аншлаг кажут на mukachevo.net

О
Ого

Супер лиш як туда доїхати?

Читайте також