На Мукачівщині 9 сіл не виконали план наповнення бюджету

2
0

Сільським та селищним головам Мукачівського району варто більше працювати над наповненням місцевих бюджетів.

 

На цьому зауважив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар, під час чергового засідання колегії райдержадміністрації. Адже, за підсумками першого півріччя 2011 року, дев’ять сільських рад не впорались із забезпеченням плану доходів загального  фонду своїх бюджетів. 

Разом з цим Ілля Токар закликав посадових осіб місцевого самоврядування більше уваги приділяти роботі із суб’єктами господарської діяльності, які працюють на підвідомчих територіях. У цьому контексті здійснювати особистий контроль щодо недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати та легалізації найманої робочої сили приватними підприємцями. Також рекомендовано частіше на виконкомах сільських і селищних рад заслуховувати питання  щодо граничних торгівельних надбавок на соціально значущі види товарів, здійснювати належний контроль за дотриманням підприємцями чинного законодавства у цій сфері.

Окрім цього, у ході колегії РДА обговорено підсумки соціально-економічного розвитку району за перше півріччя 2011 року. Зокрема, завдяки напруженій роботі всіх гілок влади, підприємств, установ та організацій, район зміг утримати друге місце серед 18 адміністративно-територіальних одиниць Закарпаття.  Протягом першого півріччя 2011 року вдалось стабілізувати промислове виробництво, збільшити загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку району та покращити стан соціальної сфери.

Також під час колегії  йшлося й про хід реформування земельних відносин, використання та охорони земель. За підсумками інформацій, наданих управлінням агропромислового розвитку та управлінням Держкомзему у м.Мукачеві та Мукачівському районі, голова райдержадміністрації зобов’язав керівників цих структур прискорити роботу з виготовлення  державних актів на право власності на земельні ділянки (паї).

Адже, станом на 29.08.11 року кількість власників сертифікатів по Мукачівському районі складає 16583 особи.  Однак, виготовлено державних актів поки лиш -10086.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також