На Мукачівщині для туристів підготують спеціалізований сайт

8
0

з інформацією, картами та маршрутами

«Створення туристично-інформаційного осередку «Мукачівщина туристична» – такий інвестиційний проект представили вчора, 22 травня, на прес-конференції фахівці Мукачівської райдержадміністрації. Як повідомила ЗІКу Наталія Галянт, заступник начальника управління економіки Мукачівської райдержадміністрації, проект має на меті розвиток туризму у районі.



Вартість проекту – 72 тисячі гривень (з розрахунку до 2011 року). Передбачено, що на Мукачівщині створять спеціалізований сайт, з інформацією про історію краю, його принади, інфраструктуру, пропозиції турбаз, санаторіїв, садиб тощо. Турист знайде на сайті географічні карти, а також опис туристичних маршрутів (у районі вже промарковано 8 велосипедних і пішохідних маршрутів). Передбачено видання буклетів різними мовами для туристів. Розглядається можливість спільно з Мукачівською міською радою відкрити туристично-інформаційний центр, який надавав би гостям району усю необхідну інформацію про відпочинок та оздоровлення на Мукачівщині.



За словами головного спеціаліста відділу європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму Мукачівської РДА Оксани Руснак, на Мукачівщині діє близько 30 різноманітних туристичних комплексів, у тому числі 9 садиб пропонують послуги зеленого туризму. Наразі необхідно забезпечити інформування потенційних туристів про наявні пропозиції відпочинку у районі.



Довідка



Проект «Створення туристично-інформаційного осередку «Мукачівщина туристична» був відібраний разом ще з 27 іншими проектами ще минулого року Закарпатською облдержадміністрацією для розробки та подальшого пошуку фінансування у рамках реалізації Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2015 року. Опісля розпочалась їх розробка ініціативними групами спільно з регіональними та міжнародними експертами, залученими проектом партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також