На Мукачівщині міліція відібрала у пенсіонера великий ніж

12
8

Як вже неодноразово повідомлялось в засобах масової інформації протягом лютого – березня по всій території України, і на Мукачівщині в тому числі, проводяться заходи в рамках операції «Візит».

У першу чергу, жителів міста Мукачева та району цікавить безпека на рідних вулицях. Не секрет, що перший, до кого звертаються зі скаргами мешканці - дільничний інспектор міліції. Саме від його дій, насамперед, залежить підтримання громадського порядку. Служба дільничних інспекторів міліції Мукачівського міського відділу веде боротьбу з хуліганами, сімейними дебоширами. Але цим функції інспекторів не обмежуються. За всіма скоєними на території обслуговування дільничного пункту міліції правопорушеннями, працівники підрозділу ДІМ проводять відпрацювання. І не рідко затримання правопорушників - заслуга дільничного.

Та все-таки головне завдання «шерифа» - профілактика злочинності. Особливу увагу викликають злочини відносно людей похилого віку.  Але часто самі пенсіонери привертають увагу правоохоронців як підозрювані у вчиненні правопорушень. Так, нещодавно дільничними інспекторами було виявлено  у 66-літнього пенсіонера ніж, який відноситься до розряду «холодної» зброї. Як згодом пояснив мукачівець, він усвідомлював, що не має права на носіння цього величезного ножа, та все ж таки продовжував це робити - для самозахисту. Також пенсіонер розповів, що придбав цю «холодну» зброю у м.Чернівцях, на ринку.  Наразі ніж вилучено та направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

Разом  з проведенням відповідних бесід з громадянами, дільничні інспектори звертали увагу містян на дотримання санітарних норм, особливо в густонаселених мікрорайонах Мукачева. Окрім відповідних візитівок, які дільничні вручають всіх мукачівцям правоохоронці розповіли про те, як треба діяти, щоб не стати жертвою аферистів, а свій виступ дільничні проілюстрували відповідними листівками «Як не стати жертвою злочину».

Служба дільничного інспектора міліції нелегка, але почесна. Сумлінне ставлення до своїх службових обов'язків, до своєї роботи дає позитивний результат. І такі зустрічі правоохоронців з жителями Мукачівщини, під час яких обговорюються наболілі проблеми, напевно, зможуть попередити не одне правопорушення. І якщо жителі, так само як і дільничні інспектори міліції, знатимуть один одного, це принесе свої позитивні плоди.

Коментарі

Р
радіо

100% Ганькович робить собі показник, бо міліцейської роботи нічорта не робить лем папери писати знає. От і розводять пенсіонерів, бо молоді і в пику дати можуть і за себе постояти.

С
Сергей

С каких пор пресс-секретарша Наташа стала и экспертом криминалистом и судьей в последней инстанции??? Или может уже есть заключение и решение суда? Тогда пожалуйста в студию! Лечше б наши так называемые “шерифи” (спец. с малой буквы), преступников ловили, а не пенсионеров. Ведь не для кого не секрет, что если бандюк “крутой”, то и наши “мусора” НИЧЕГО не ВИДЯТ и НИЧЕГО не СЛЫШАТ!

%
%

Ношение запрещено,а иметь дома нужно в наше время не нож,а дробовик от не прошенных гостей.

П
Пітьо

Думаю, що торговці так званою "холодною зброєю" і міліцішти мають "спільний інтерес". Бо якщо я не маю права ЗБЕРІГАТИ у себе (не ЗАСТОСОВУВАТИ) "холодну зброю" куплену в офіційному торговому закладі і мене можуть за це посадити, то чому міліція не наказує тих, хто продав мені цей ніж . Адже "вогнепальну зброю" мені ніхто не продасть, якщо не маю дозволу органу МВС. І якщо зберігаю у себе вдома без реєстрації - то вже "кримінал". Винні "законотворці" ?

П
патріот

Участкові бачу у нас дуже розумні, вони виявили ніж і зразу віднесли його до розряду холодної зброї, без заключення ЕКЦ!!! Цікаво, по якій такій методиці вони віднесли ніж, відібраний у 66 річного чоловіка,до холодної зброї???

5
578

А, що дуже великий був........

П
патріот

Тепер участкові будуть полювати на гентешів, у кожного гентеша є холодна зброя якою він ріже свині, без відповідних дозволів, то чим тепер можна колоти свиней??? Ви подивіться у " Епіцентрі" також продають ножі великі, тепер що, людям купивши ніж, як пронести його додому, щоб доблестні участкові не спіймали "особо-небезпечного злочинця" за носіння холодної зброї, хоча довести вони не можуть, вони не експерти, і для того потрібне заключення спеціаліста ГУ МВС України НДЕКЦ...

С
Студія

і як їм не ганьба, на старих людях поазники рбоити... Знову за гроші з дідом договорилися, як обично... То навірно оби Ганьковича не вугнали з роботи, участкові старавуться...

Читайте також