На Мукачівщині розкажуть про перспективи розвитку горіхівництва

9
0

У вівторок, 6 жовтня, о 8.30 (від готелю «Ужгород») відбудеться виїзний прес-тур у с. Кальник Мукачівського району та с.Часлівці Ужгородського району, де розташовані горіхові плодорозсадники. Прес-тур проходить у рамках міжнародної конференції «Горіх грецький: Розвиток, виробництво, переробка», яка відбувається цими днями у Мукачеві.

На конференцію  запрошені вчені та спеціалісти в галузі горіхівництва з України, Молдови, Польщі, Угорщини, Чехії, Італії, Іспанії, фермери-практики, садоводи, керівники розсадників, господарств, підприємств з переробки та експорту горіхової продукції, керівники обласних та місцевих організацій,  спеціалісти Міністерства аграрної політики та продовольства.

Учасники обговорюються актуальну на сьогодні тему сільського господарства – горіхівництво. Розглядаються усі практичні питання щодо посадки саду грецького горіха в комплексі – від ґрунтових вишукувань, проектування до посадки та догляду за садом,  алгоритм створення горіхового саду, системний підхід до переробки, реалізації, експорту,  горіхової продукції та ін.
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також