На Мукачівщині відремонтують 4 дитсадки

8
1

Врахувати інтереси людей – ось головне завдання проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

 

Його співфінансує Європейський Союз та ООН. 5 років тому проект запровадили в Україні, а в 2008 його учасниками стала і Закарпатська область. Іноземним капіталом скористалася і Мукачівщина. 3 сільські і 1 селищна рада вже взяли участь у програмі і презентували свої мікропроекти, які вже незабаром втілять у життя. 
 
Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» діє на Закарпатті вже 4 роки. Представники Мукачівського району долучилися до нього тільки минулоріч. Тоді шляхом ретельного відбору з 12 заяв, які подали голови сільських та селищних рад, обрали тільки 4 найкращі проекти - сіл Ракошина, Страбичова, Великих Лучок та селища Кольчино. На засіданні форуму затвердили мікропроекти, які представили сільські та селищні голови Мукачівщини. Всі вони зосереджені на покращенні умов у дитячих навчальних закладах. Учасники проекту планують капітально відремонтувати свої садки, адже без підтримки міжнародних фондів зробити це було б набагато важче. Для участі в проекті головне - активність громади, домогтися якої не так уже й легко. Проте налагоджена співпраця сільських та селищних голів Мукачівщини зі своїми односельцями дала результати.
 
Так проекти дозволяють громадам не тільки висловити свої пропозиції і втілити їх у життя, а й налагодити зв’язки між владою і навчитися залучати кошти міжнародних донорів.

Коментарі

G
GH

хоть одно умное решение

Читайте також